بهترین روش های ساخت اپلیکیشن اندروید

امروزه در عصر تکنولوژی شاهد حضور و به‌روزرسانی انواع تجهیزات موبایلی از لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هستیم. ساخت اپلیکیشن موبایل از جمله فعالیت‌هایی است که به دلیل افزایش میزان تلفن‌های موبایل، از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی ساخت اپلیکیشن‌های موبایل در دو سیستم‌عامل اندروید و IOS صورت می‌پذیرد. با وجود اینکه هدف نهایی از ساخت اپلیکیشن در هر دو سیستم یکسان است، آمار روش‌های تولید این اپلیکیشن‌ها در این سیستم‌عامل‌ها اندکی با یکدیگر متفاوت هستند.

صحبت ما در این مقاله درباره ساخت اپلیکیشن اندروید است. اینکه چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ چگونه ساخته می‌شود؟ بهترین ابزار در هر روش ساخت نرم افزار اندروید کدام است؟ اگر تمایل به یافتن پاسخ این سؤال‌ها دارید، پیشنهاد می‌کنیم مطالعه ادامه این مقاله مفید و جامع را از دست ندهید.

یک اپلیکیشن خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد‍‍؟

امروزه با حجم انبوهی از اپلیکیشن‌های موبایل در اپ‌استور و فروشگاه گوگل‌پلی مواجه هستیم. بااین‌حال تمامی این برنامه‌ها از اقبال عمومی یکسانی برخوردار نیستند. به این صورت که اگر ساخت نرم افزار اندروید بر اساس رعایت برخی اصول باشد، احتمال استقبال کاربران از آن برنامه بیشتر می‌شود. در زیر به برخی از ویژگی‌های یک برنامه جذاب از طرف کاربران می‌پردازیم.

سادگی در طراحی

یکی از نکاتی که باید در ساخت اپلیکیشن مورد اهمیت قرار بگیرد، داشتن یک طراحی ساده است. وقتی که رابط کاربری یک نرم‌افزار، پیچیدگی‌های خاصی داشته باشد، می‌تواند باعث سردرگمی کاربران و کاهش علاقه آنها به استفاده از این نرم‌افزار شود.

سرعت اپلیکیشن

یک اپلیکیشن موبایل چه آنلاین باشد و چه آفلاین، باید از سرعت بالایی برخوردار باشد. البته کم بودن سرعت اینترنت مقوله‌ای جداگانه است اما طراحی و ساخت برنامه باید به‌گونه‌ای باشد که سرعت بارگیری مطالب و اجرای دستورات کاربر در کوتاه ترین زمان اجرا شود.

طراحی زیبا و جذاب

اگر بخواهیم اپلیکیشن‌های ما، استقبال زیادی از طرف کاربران داشته باشد، باید به طراحی المان‌های مختلف اپلیکیشن نیز توجه ویژه‌ای نماییم. امروزه اکثر کاربران از اپلیکیشن‌هایی که طراحی بسیار ساده‌ای داشته و هیچ هیجانی در استفاده از آن‌ها وجود ندارد، استفاده نخواهند کرد. به این صورت باید تلاش کنیم تا در ساخت برنامه اندروید از المان‌های طراحی روز نهایت بهره را ببریم.

امنیت بالا

نکته دیگری که باید در ساخت برنامهاندرویدی بسیار به آن توجه کنیم، رفع نگرانی‌های امنیتی نرم‌افزار است. بدین ترتیب، در ساخت اپلیکیشن باید از آخرین پروتکل‌های روز جهت جلوگیری از سرقت اطلاعات کاربران و حفظ امنیت آنها استفاده نماییم.

روش‌های ساخت اپلیکیشن اندرویدی

برای ساخت برنامه اندرویدی روش‌های مختلفی وجود دارد. بااین‌حال اگر بخواهیم این روش‌ها را به دو گروه کلی دسته‌بندی کنیم، می‌توان گفت که روش های ساخت اپلیکیشن اندرویدبه دو روش با کدنویسی و بدون کدنویسی انجام می‌شود. هر یک از این روش‌ها، مزایا و معایب خاص خودشان را دارند که در بخش مربوط هرکدام، به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

1. ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی

ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی یک روش نسبتاً جدید در دنیای اپلیکیشن موبایل است که معرفی آن آرزوی بسیاری را در ساخت برنامه بدون کد نویسی برآورده کرده است. امروزه هر شخص علاقه‌مند با سطح تخصص حداقلی می‌تواند به طراحی و ساخت برنامه اندروید بدون کد نویسی اقدام نماید.

مزایای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی

انجام کار با این روش مزایای بسیار زیادی را فراهم کرده است که می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سرعت بالا در طراحی اپلیکیشن اندرویدی

طراحی و ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی، به‌وسیله ابزارهایی به نام اپ ساز دراسرع‌وقت و با صرف کمترین زمان انجام می‌گیرد. چنین خاصیتی سبب شده تا برای افرادی که زمان کمتری برای تکمیل ساخت اپلیکیشن دارند، مناسب باشد.

  • هزینه کم

یکی دیگر از مزایای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی به کمک ابزارهای برنامه‌ساز، هزینه بسیار پایین طراحی اپلیکیشن به کمک این ابزارها است. امروزه ابزارهای برنامه‌ساز مختلفی وجود دارند که با هزینه کم و بعضاً به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. چنین امری سبب گردیده تا هزینه‌های عملیاتی افراد برای ساخت اپلیکیشن کاهش چشمگیری پیدا کند.

معایب ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی

در کنار مزایای فوق، می‌توان معایبی را نیز برای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی متصور بود. موارد زیر از جمله این معایب به شمار می‌روند.

  • قابلیت شخصی‌سازی محدود در طراحی این برنامه‌ها

یکی از مهم‌ترین معایبی که ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی دارد، قابلیت شخصی‌سازی محدود این نرم‌افزارها است. کاربر استفاده‌کننده از این ابزارهای برنامه‌ساز، باید اپلیکیشن خود را تنها با گزینه‌های موجود در این برنامه بسازد.

  • کمترشدن خلاقیت در طراحی و ساخت اپلیکیشن

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کرده بودیم، طراحی و ساخت اپلیکیشن باید از درجه مناسبی از خلاقیت بهره برده باشد‌. در روش‌های ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی به دلیل محدود بودن ابزارها، ممکن است خلاقیتی در ساخت برنامه اندرویدوجود نداشته باشد. چنین امری ممکن است باعث شود تا اپلیکیشن ما از دیدگاه کاربران به حالت فاقد جذابیت شناخته شود که نتیجه معکوس برای جذب مخاطبین خواهد داشت.

ابزارهای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی

ابزارهای مختلفی برای ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی ارائه شده‌اند و همچنین امروزه ابزارهای جدیدتری نیز معرفی می‌شوند. بااین‌حال اگر بخواهیم یکی از برترین ابزارهای طراحی و ساخت اپلیکیشن بدون کدنویسی را معرفی کنیم، باید اپ اینونتور را نام ببریم.

ساخت اپلیکیشن اندروید با اپ اینونتور

ساخت اپلیکیشن اندروید با اپ اینونتور App inventor یکی از برترین روش‌های ساخت اپلیکیشن اندروید بدون کدنویسی است. اپ اینونتور یک برنامه مبتنی بر وب ساخت دانشگاه MIT است که توانسته است با داشتن رابط کاربری ساده، کار طراحی اپلیکیشن را ساده‌تر از گذشته نماید.

این برنامه به‌جای استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی سنگین برای ساخت و طراحی اپلیکیشن، از زبان برنامه‌نویسی مبتنی بر بلوتوث وسایلی استفاده می‌کند. ممکن است تصور کنید که تنها بتوان برنامه‌های بسیار ساده را با این ابزار طراحی نمود. بااین‌حال، به کمک برنامه App Inventor امکان ساخت نرم‌افزارهای حرفه‌ای و کاربردی نیز وجود دارد.

ساخت اپلیکیشن اندروید با کدنویسی

طراحی و ساخت اپلیکیشن اندروید با کدنویسی روش دیگر قابل‌استفاده برای این کار است که به‌نوعی می‌توان آن را روش سنتی انجام‌دادن این کار به‌حساب آورد. در این روش که نیازمند دانش برنامه‌نویسی است، فرد باید بر اساس یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی قابل‌استفاده برای ساخت اپلیکیشن اندرویدی، اقدام به این کار نماید.

زمانی که از روش‌های کدنویسی اپلیکیشن اندرویدی استفاده می‌کنید، از مزایای مختلفی بهره خواهید برد. ساخت برنامه شما به روشی کاملاً اصولی و بر مبنای مطابقت حداکثری با سلیقه شما و نیازهای کاربران خواهد بود. همچنین شما می‌توانید از آخرین استانداردهای روز در ساخت برنامه‌های کاربر پسند موبایلی پیروی نمایید.

بااین‌وجود ساخت برنامه با کدنویسی، معمولاً یک روش وقت‌گیر، هزینه بر و نیازمند سطح بالایی از دانش برنامه‌نویسی خواهد بود. البته برنامه‌های موبایلی ساخته شده با این روش درصد پذیرش بالاتری را هم از طرف کاربران و هم از طرف اپ‌استورها خواهند داشت.

ساخت برنامه با کدنویسی به کمک زبان‌های مختلف برنامه‌ریزی قابل‌انجام خواهد بود. از جمله آنها می‌توان به زبان پایتون، جاوا، سی‌شارپ، کاتلین و… اشاره کرد. در بین این روش‌ها، ساخت برنامه‌های اندرویدی به کمک پایتون به دلیل سادگی و قدرت بالا از اقبال زیادی برخوردار است.

ساخت اپلیکیشن اندروید با پایتون

در دوره اخیر، پایتون راه خود را به همه حوزه‌های برنامه‌نویسی بازکرده و اندروید نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. برنامه نویسی اندروید با پایتون که در بین روش‌های با کدنویسی در حال کسب اعتبار روزافزون است، باعث گردیده تا متخصصین پایتون بتوانند وارد دنیای اندروید شوند. از پایتون برای طراحی و ساخت اپلیکیشن‌های اندرویدی به دلیل وجود کتابخانه منبع‌باز Kivy استفاده میشود.

Kivy یک کتابخانه پایتون است که برای توسعه برنامه‌های کاربردی در موبایل و سایر ابزارهای دارای صفحه نمایشگر لمسی به کار می‌رود. کار با کتابخانه کیوی بدین صورت است که شما کدنویسی‌های خود را به روش‌های استاندارد انجام می‌دهید و در انتها خروجی APK از آن خواهید گرفت. لازم به ذکر است که این فریم‌ورک امکان خوب گرفتن خروجی برای پلتفرم‌های ویندوز، لینوکس و IOS را نیز دارد.

سخن پایانی

در این مقاله جامع، شما را با انواع روش‌های ساخت اپلیکیشن آشنا نمودیم. همچنین بهترین روش‌های قابل‌استفاده در هر یک را نیز به شما بازگو کردیم. مزیت این روش‌ها این است که با ارائه آموزش‌های جزئی حتی به افراد کم‌سن‌وسال و علاقه‌مند، می‌توانند طراحی اپلیکیشن‌های اندرویدی را شروع کنند. درصورتی‌که قصد سرمایه‌گذاری برای آینده خود و یا فرزندانتان را دارید، کسب آموزش ساخت اپلیکیشن اندرویدی یک پیشنهاد جذاب برای افراد علاقه‌مند به این حوزه‌ها است. برای ثبت نام در این دوره های برنامه نویسی کلیک کنید.

خروج از نسخه موبایل