فهرست مطالب
حقایق برنامه نویسی مسائلی جالب، چالش برانگیز و گاها عجیب است که در دنیای برنامه نویسی ثبت شده است. چه یک برنامه نویس آماتور باشید و چه به صورت حرفهای کد بنویسید و یا اگر حتی در این حوزه سررشته نداشته باشید، این حقایق میتوانند برای شما جالب توجه باشد.
برنامه نویسی با آن چیزی که به نظر میرسد، متفاوت است
قبل از پرداختن به حقایق برنامه نویسی، اجازه دهید کمی بیشتر درباره این علم صحبت کنیم. کد نویسی زبان حال و آینده بشر است. بدون هیچ شکی، با گسترش نقش تکنولوژی در جهان، کدنویسی به یک مهارت ضروری تبدیل شده است. معلمها، والدین، دوستان و حتی کارشناسان بازاریابی اغلب از این علم به عنوان یک ضرورت یاد میکنند؛ به طوری که امروزه یادگیری برنامه نویسی نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای کودکان نیز در سراسر دنیا ضروری به شمار می آید و آکادمی یاسان در ایران در زمینه آموزش برنامه نویسی به کودکان پیشرو است. در واقع اگر میخواهید در دنیای تکنولوژی محور پیشگام باشید، یادگیری زبان برنامه نویسی بسیار مهم است.
با این حال، گاهی کدنویسی یک پروسه خسته کننده به نظر میرسد. بسیاری از افراد آن را تکراری، پر از خطوطی با اعداد و حروف نامفهوم یا پیچیده میدانند. اما چیزی که عموم مردم آن را نادیده میگیرند، این است که برنامه نویسی میتواند یک فرایند جالب، سرگرم کننده و خلاق نیز باشد. زمان آن رسیده تا دیدگاههای قبلی خود راجع به این علم را کنار بگذارید و کمی متفاوتتر به این شاخه از مهندسی نگاه کنید.
برای درک بهتر برنامه نویسی و این که چرا باید آن را بپذیرید، در ادامه حقایقی درباره برنامه نویسی مطرح میشود که میتواند دیدگاه شما را تغییر دهد.
حقایق برنامه نویسی
1. بیشتر از 700 زبان برنامه نویسی وجود دارد
یکی از حقایق برنامه نویسی این است که در حال حاضر بیش از 700 زبان مختلف وجود دارد. اگر کودکان میخواهند زبان برنامه نویسی یاد بگیرند، میتوانند با یک زبان بلوکی کار خود را شروع کنند و سپس سراغ برنامههای سطح بالاتر بروند. گزینههای مناسبی برای شروع کار کودکان وجود دارد که عبارتند از: Scratch، Python، Java ،Lua.
2. ساخت اولین بازی کامپیوتری به سال 1961 بازمیگردد
نام اولین بازی دنیا Spacewar بود. استیو راسل، برنامه نویس MIT و همتیمیهایش حدود 200 ساعت برای نوشتن نسخه اول این بازی زمان صرف کردند.
3. 67 درصد از مشاغل برنامه نویسی ربطی به فناوری ندارند
اگر گمان میکنید که یک برنامه نویس تنها در زمینههای فناوری میتواند کار کند، سخت در اشتباه هستید. در واقع صنایع زیادی با برنامه نویسی گره خوردهاند. برخی از زمینههایی که میتوانید در آنها کار کنید، عبارتند از: انواع هنر، طراحی، مهندسی، تجزیه و تحلیل، علوم محیطی، تحقیقات پزشکی و سایر موارد.
4. اولین شخصی که در تاریخ به عنوان کدنویس شناخته شده است، زنی به نام آدا لاولیس بود
در شماره 4 حقایقی درباره برنامه نویسی آشنایی با اولین کدنویس تاریخ نظر شما را جلب خواهد کرد. او در سال 1815 به دنیا آمد. عدهای اعتقاد دارند که وی اولین فردی است که برای ماشین یک الگوریتم نوشته است.
5. اولین ویروس کامپیوتری در سال 1982 توسط یک نوجوان 15 ساله ساخته شد
آن ویروس در واقع برای رایانههای Apple II طراحی شده بود. میتوان آن را یک شوخی کوچک احمقانه نامید. این یک شوخی بود که در تاریخ ثبت شد.
6. اصطلاح باگ (به فارسی حشره) واقعا از حشره الهام گرفته شده است
از جمله حقایق برنامه نویسی عجیب به نحوه نامگذاری خرابی در کامپیوتر بازمیگردد. روایت میشود زمانی که گریس هاپر و همکارانش به دنبال بررسی دلیل خرابی کامپیوتر Mark II هاروارد بودند، متوجه وجود حشرهای مرده در آن شدند که اصطلاح باگ (bug به معنای حشره) نیز از آن جا الهام گرفته شده است.
7. گوشیهای هوشمند تعداد کدهای بیشتری از کامپیوترهای ناسا در سال 1969 دارند
این بدین معنی است که کدهایی که اولین انسان را به فضا فرستادند، از کدهایی که برای ساخت گوشی هوشمند شما استفاده شده است، پیچیدگی کمتری دارد.
8. اغلب زبانهای برنامه نویسی ساختار مشابهی دارند
این حقیقت نشان میدهد با یادگیری یک زبان یادگیری زبانهای بعدی آسانتر خواهد شد.
9. تقریبا تمام وسایل برقی نیاز به برنامه نویسی دارند
یکی از حقایقی درباره برنامه نویسی که همه به اتفاق آن را خواهند پذیرفت، این است که کدها تمام زندگی ما را تسخیر کردهاند.
10. اولین کامپیوتر با برق کار نمیکرد
اولین کامپیوتر یک ماشین بافندگی خودکار و مکانیکی بود. بسیاری آن را با نام ماشین بافندگی ژاکارد میشناسند.
10. نام اولین زبان برنامه نویسی FORmula TRANslation بود
بد نیست در مقاله حقایق برنامه نویسی با اولین زبان دنیا و تاریخچه آن نیز آشنا شویم. جان باکوس و تیم وی در IBM این زبان را در دهه 1950 اختراع کردند.
11. یادگیری برنامه نویسی کمک زیادی به فرد میکند
یادگیری نحوه کدنویسی میتواند تفکر تحلیلی، مهارت حل مسئله، تفکر خلاق، تفکر محاسباتی و سایر مهارتهای مرتبط با رهبری را بهبود ببخشد.
12. یادگیری برنامه نویسی به مرور مشابه یادگیری نویسندگی میشود
این علم در حال تبدیل شدن به یک درس اجباری برای کودکان است. در این صورت همانطور که اکنون میتوانیم یک مقاله را به راحتی بنویسیم، در آینده نیز میتوان سه همان سادگی کد نوشت. وزارت آموزش پرورش باید شروع به گنجاندن این علم در دروس درسی کند.
13. کامپیوتر از کدهای دودویی برای ذخیره دادهها استفاده میکند.
به عبارتی رایانه تنها با کدهای 0 و 1 نوشته شده است. این یکی از حقایقی درباره برنامه نویسی است که دنیای رایانه را تشکیل میدهد.
14. کدها نقش مهمی در پایان جنگ جهانی دوم داشتند
یک مهندس کامپیوتر انگلیسی به نام آلن تورینگ، به لطف مهارتهای رمزنگاری و ریاضی خود، موفق شد دستگاه ENIGMA نازیها را رمزگشایی نماید. اطلاعاتی که او و تیمش در بلچلی پارک ارائه کردند جان بسیاری از افراد حاضر در جنگ جهانی دوم را نجات داد. برای ادای احترام جایزه سالانه انجمن ماشینهای محاسباتی به نام او یعنی تورینگ شناخته میشود. این جایزه هر سال به فردی اهدا میشود که جهت مشارکتهای فردی در جامعه محاسباتی انتخاب میشود.
15. از دیگر فعالیتهای تورینگ، اختراع تست تورینگ است
یکی دیگر از حقایق برنامه نویسی را باید به نام تورینگ و تستش ثبت کرد. تست مدنظر دستهای از کلمات یا اعداد به همریخته بود که در فرمهای آنلاین باعث تشخیص انسان از رایانه میشد. این یکی از اولین نمونههای CAPTCHA محسوب میشود.
16. کودکان 7 ساله میتوانند یادگیری برنامه نویسی را شروع کنند
هیچ گاه زود نیست. بازیهای رایانهای زیادی وجود دارد که میتواند کودکان را به یادگیری این علم ترغیب کند.
17. جوانترین کدنویس محمد حمزه شهزاد است
او در 6 سالگی به فردی حرفهای در مایکروسافت تبدیل شد. او در آزمون نرم افزار این شرکت که برای دریافت گواهینامه برگزار شد، توانست 757 امتیاز کسب کند، در حالی که شرط لازم قبولی 700 امتیاز بود.
18. یک نوجوان به نام آوی شیفمن، صاحب یکی از محبوبترین وبسایتهای مربوط به آمار کرونا است
یکی دیگر از حقایقی درباره برنامه نویسی که با دنیای امروز مرتبط است، سایت نوجوانی به نام آوی شیفمن است. او سایت ncov2019.live را کدنویسی نمود که در حال حاضر یکی از محبوبترینها در زمینه کرونا است.
19. برنامه نویسی یکی از مشاغلی بوده که بر سرعت در حال گسترش است
آخرین مورد از لیست 20 تایی حقایق برنامه نویسی به رشد این علم باز میگردد. با توجه به آمار اداره کار آمریکا یا BLS پیشبینی میشود در چند سال آینده رشد این صنعت بیشتر از بسیاری از صنایع دیگر باشد.
نتیجه گیری
کدنویسی چیزی بیش از یک حرفه آیندهدار است. در واقع آن یک شغل هیجان انگیز، پر چالش و جذاب میباشد. اگر حقایق برنامه نویسی دیگری میدانید که در این مقاله مطرح نشد، آن را با ما در میان بگذارید.