
وبینار ساختن آینده شاد برای کودکان
فهرست مطالب
اولین وبینار عیدانه آکادمی یاسان
با موضوع: سرمایه گذاری شادی، برای فرزندانم.
ویژه اولیاء
با حضور سرکار خانم دکتر علی دوستی، روان درمانگر کودک و نوجوان
تاریخ: 3 فروردین 1400
زمان: ساعت 18
هزینه: 50000 تومان
* 🎁 شرکت در وبینارهای عیدانه برای خانوادههای یاسانی رایگان است.
خلاصه وبینار سرمایه گذاری شادی، برای فرزندانم:
در انتهای این صفحه می توانید ویدیو کامل این وبینار را مشاهده کنید.
آینده شاد برای کودکان:
ماه عسل کل مطالب این مقاله نحوه ساختن آینده شاد برای کودکان است اما شما برای رسیدن کودک خود به چنین آینده ای لازم است تا اطلاعات زیادی را فراگرفته و آن ها را تکرار و تمرین کنید. موارد بیان شده در ذیل بخشی از این اطلاعات مورد نیاز برای شما والدین گرامی هستند.
– نیازهای روانی فرزندان
– رابطه هدفمند با فرزندان
– سلامت روانی کودکان در آینده
– چرخه امنیت فرزندان
تمامی موارد بالا در وبینار سرمایه گذاری شاد برای فرزندان توضیح داده شده است و خلاصه آن در مقاله پیش رویتان موجود می باشد. برای اینکه بتوانید کودکان خود را به آینده ای شاد برسانید اول لازم است تا آن ها را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید که آیا سلامت روانی کودکان در آینده تأمین خواهد شد یا نیاز به اصلاح یک سری موارد می باشد.
فرزندان ما با توجه به نوع تربیت شان حاصل سه فرآیند هستند:
– خلق و خوی فرزند
خلق و خوی بچه ها ریشه در ژنتیک یا انتقال دهندههای عصبی دارد و قابل تغییر نیست، بنابراین هیچ کودکی شبیه دیگری نیست و لزوماً فرزند شما اخلاقی شبیه خودتان ندارد.
– سبک فرزند پروری ما
سبک فرزند پروری شما که در نهایت منجر به برقراری رابطه هدفمند با فرزندان و شادی و سلامت آن ها می شود (البته با دید مثبت و در صورت داشتن روش مناسب).
– نقش الگویی والدین
نقش الگویی والدین باعث می شود تا شما در جهت بهبود خود عمل کنید و از خود بپرسید که آیا من والد خوبی به منظور الگو سازی برای فرزندم هستم؟ آیا من در مواجه با مشکلات خوب عمل می کنم؟
صبور هستید یا پرخاشگر؟ از مشکلات فرار می کنید یا مشکل گشایی می کنید؟ آیا توانایی برقراری چرخه امنیت فرزندان خود را دارید یا به طوری رفتار می کنید که از ابراز وجود و بیان احساسات و نیاز های خود واهمه دارند؟
بهتر است که شما بهتر است قبل از تربیت کودک، به تربیت خودتان بپردازید. والدین سالم می توانند نیازهای روانی فرزندان خود را تأمین و برای آن ها الگویی مناسب شوند، والدین سالم می توانند چرخه امنیت فرزندان خود را تأمین کنند، والدین سالم…
بنابراین شما با پرورش خود می توانید به ساخت طرحوارههای خوب برای فرزندانتان کمک کنید، طرحواره چیست؟ بگذارید برایتان توضیح بدهم، طرحواره همان الگوهایی است که فرزندان شما به صورت اکتسابی از محیط کسب کرده اند و نوع نگرش و نگاه آن ها را در آینده شکل خواهد داد.
توجه داشته باشید که به طور مثال شما می توانید کودکان خود را به منظور پرورش هنرهای فردی به مجموعه هایی مانند آکادمی یاسان ببرید اما همه این ها بی فایده خواهند بود اگر آن کودک در خانه و در کنار شما نیز نتواند یکسری از مهارت ها را آموخته و آزمون و خطا داشته باشد.
لازم است که والدین به فرزندان خود دو هنر مهارت زندگی و مهارت اجتماعی را به درستی بیاموزید. طبق نظریه جفری یانگ: 5 نیاز مهم در شکل گیری سلامت روانی کودکان در آینده و طرحواره مناسب برای آن ها حائز اهمیت است.
– نیاز به امنیت (کمک به ایجاد چرخه امنیت فرزندان و برطرف کردن نیازهای روانی فرزندان)
با پاسخ به سوالات مطرح شده در این بخش، خود را محک زده و در صورت لزوم هر یک از موارد را بهبود دهید: آیا رفتار شما با فرزندتان به نسبت سایرین متفاوت است یا همانطور که با سایرین برخورد می کنید با کودک خود نیز برخورد می کنید؟
آیا والدین قابل پیش بینی ای هستید؟ آیا به سلامت روان کودکان خود در آینده فکر می کنید و در ایجاد رابطه هدفمند با فرزندان کوشا هستید و یا برای او وقت نمی گذارید و با بی توجهی، عدم پذیرش و درک کودکتان و با بی ثباتی های مداوم در رفتار، او را از خود دور می کنید؟ آیا شما را محرم خود می داند یا خیر؟
جفری یانگ در این مورد می گوید: «چرخه امنیت فرزندان، برای آن ها بهشتی ایمن خواهد بود.» توصیه ما به شما این است که رفتار خود با کودک را مورد مطالعه قرار دهید تا متوجه نواقص این ارتباط شوید.
– نیاز به تفریح، شادی و بازی (کمک به ساخت آینده شاد برای کودکان و برقراری رابطه هدفمند با فرزندان)
سلامت روانی کودکان در آینده و نحوه زندگی آن ها، همه و همه به برخورد امروز شما بستگی دارند. کودکان نیاز به بازی و تفریح دارند، شما می توانید در میان بازی های خود به آن ها نکاتی را آموزش دهید.
به طور مثال شما می توانید، تیمی بازی کردن را به او آموزش دهید. همچنین به او آموزش دهید که در زمان لزوم بتواند از بازی و تفریحات انفرادی نیز لذت ببرد. شما می توانید در همان بازی های کودکانه به فرزند خود خلاقیت دهید، رویا پردازی و تصویر سازی را در او تقویت کنید.
ذهن آگاه باشید، نه تنها در صحبت با فرزندان، بلکه در زمان بازی یا … طوری رفتار نکنید که کودک فکر کند شما فقط محض انجام وظیفه کنار او هستید. به فرزند خود برد و باخت را یاد دهید، همیشه او را مغلوب نکنید و اجازه دهید طعم تلاش و رسیدن به موفقیت را بچشد.
– نیاز به خود ابرازگری (کمک به نیازهای روانی فرزندان و ایجاد رابطه هدفمند با فرزندان)
اگر هدف شما ایجاد رابطه هدفمند با فرزندانتان است، به او کمک کنید تا از خود ابرازگری ترس نداشته باشد. برای او فردی قابل اعتماد، با ثبات، مشوق و چراغ راه باشید، منظور ما از چراغ راه به هیچ وجه دخالت در کارهای او یا تحمیل راه مورد نظر خود به او نیست.
اجازه بدهید نیازهای روانی فرزندان در کانون گرم خانواده برطرف شوند. آنقدر امین و دوست باشید که ابراز احساسات، نیاز ها و یا حتی خشم برای کودکتان سخت نباشد و راحت و به شیوه ای درست، همه چیز را با شما در میان بگذارد.
– نیاز به خودمختاری (کمک به سلامت روانی کودکان در آینده و رسیدن به آینده شاد برای کودکان)
مانند بخش های پیشین لطفاً در این بخش نیز به سوالات بیان شده دقت بفرمایید. آیا در همهی کارهای کودکان خود نظر داده و وارد مسأله شده و خود آن را حل میکنید؟چقدر معیارها و ملاک های سختگیرانه داشتید که فرزندتان را به خودشان بی اعتماد کرده اید؟
آیا او را مجبور به سانسور خودش می کنید و از ابراز وجود و احساسات او جلوگیری می کنید؟ آیا او را قضاوت و مورد سنجش قرار می دهید؟ آیا به نیازهای روانی فرزندان خود توجه می کنید؟ آیا به او اجازه آزمون و خطا می دهید؟ سلامت روانی کودکان در آینده در گرو چیست؟
برای اینکه آینده شاد برای کودکان خود به وجود بیاورید و زمینه های پیشرفت او را فراهم کنید، لازم است که به او یاد دهید که چطور از بحران ها استفاده کند، حل مشکل داشته باشد و بحران را به موقعیت تبدیل کند.
لازم است خطرات را به او نشان دهید و به جای ترساندن کودکان و سخت جلوه دادن شرایط به آن ها پیدا کردن راه حل را آموزش دهید، آن ها را جرأت ورز بار بیاورید، به آن ها مجال امتحان کردن مسیر ها را بدهید، بگذارید اشتباه کنند.
می توانید برای برقراری چرخه امنیت فرزندان خود به آن ها هنر برنامه ریزی کردن، راه و روش رسیدن به هدف، پاداش های موفقیت، مطالعه کردن، تقویت قدرت فکر و… را آموزش دهید.
به فرزندان خود سخت نگیرید و به جای اجبار کردن، با نظرات و پیشنهادات او را راهنمایی کنید. در نهایت شما تمامی موارد را به او خواهید آموخت و او یاد خواهد گرفت که چگونه سالم انتخاب و زندگی کند. یادتان باشد که فرزندان ما آدم بزرگ هایی هستند که جسم آن ها کوچک است ولی دارند بزرگ می شوند.
– نیاز به پذیرش محدودیت (کمک به نیاز روانی فرزندان و آینده شاد برای کودکان)
لازم است که والدین به فرزندان خود آموزش دهند دنیا جایی نیست که تمام خواسته های آن ها، بدون محدودیت به وقوع بپیوند و آن ها را به پذیرش نه و درک شرایط برسانند. شما می توانید با توضیح امور و بیان دلایلی منطقی، به جای رد بی چون و چرای فرزندان، آن ها را به این درک برسانید.
اگر شما هرآنچه را طلب می کنند برای آن ها فراهم کنید نه تنها به آن ها کمک نمی کنید، بلکه کودکان خود را به سمت توقع بالا، خود محوری و.. هدایت می کنید و در نهایت امکان ورود آن ها به چرخه ابراز خواسته ها و نیازهای نا سالم یا غیر معقول را فراهم کرده اید.
با رعایت تمامی موارد مطرح شده می توانید چرخه امنیت فرزندان خود را به راه انداخته و آینده ای شاد را از طریق رابطه هدفمند با فرزندان رقم بزنید. آنقدر با فرزند خود خوب باشید و خوراک عاطفی و نیاز به احترام و توجه و… را برای او تأمین کنید که خوراک بد و ناسالم او را جذب نکند یا اگر کرد، باز به سمت شما برگردد.
ویدیو کامل وبینار سرمایه گذاری شادی، برای فرزندانم: