if (!ksbiosnum) { var ksbiosnum = {}; } dir="rtl" lang="fa-IR"> از آموزش بازی سازی به کودکان چه می دانید؟ | وبلاگ آکادمی یاسان

از آموزش بازی سازی به کودکان چه می دانید؟

آموزش بازی سازی به کودکان همانند هنر، فرصتی برای نمایش ایده‌ها و ابتکارات کودکان است. بازی‌های کامپیوتری بستری عالی برای پرورش خلاقیت کودکان هستند. آیا می‌دانید که می‌توان بازی‌های کامپیوتری را به جای گزینه‌ای برای هدر دادن وقت بچه‌ها به فرصتی برای یادگیری کودکان تبدیل کرد؟ بسیار ساده است کافی است بچه‌ها به جای مصرف‌کننده تولیدکننده بازی‌های کامپیوتری باشند.

با آموزش بازی سازی به کودکان ما به بچه‌ها کمک می‌کنیم به جای اینکه ساعت‌ها وقت خود را صرف بازی کامپیوتری کنند یک بازی بر اساس علایق و اولویت‌های خود بسازند. این فرصتی است است تا کودکان در حین کسب مهارت‌های جدید و ارزشمندی مانند تفکر منطقی و مهارت حل مسئله، خلاقیت خود را نیز تقویت کنند.

https://aspb30.asset.aparat.com/aparat-video/bacc0360127134e3f6ed77c5483803b640530085-480p.mp4?wmsAuthSign=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJ0b2tlbiI6ImMwNzE5MGYxZDgzZWFiZWY2MmZkNDE4YzcwOWMwN2RmIiwiZXhwIjoxNzM3MjI0NDkwLCJpc3MiOiJTYWJhIElkZWEgR1NJRyJ9._sf9on2fIMEj68Bla5xh6OwNxvxTHfhwdDob1AuGAhk

آموزش بازی سازی به کودکان را از چه سنی شروع کنیم؟

بازی سازی تنها برنامه‌نویسی و نوشتن کدهای دستوری نیست. بلکه این رشته می‌تواند گزینه مطلوبی برای ورود به عرصه علوم کامپیوتری باشد. امروزه در دنیا دانش‌آموزان از سنین ابتدایی تا سال‌های بالاتر مشغول بازی سازی و به طور هم‌زمان کسب مهارت هستند.

برنامه‌نویسی تنها بخش بازی سازی نیست ولی بخش اعظم آن است. نقطه عطف توسعه بازی این است که طراح بازی باید با علاقه و اشتیاق، بازی را طوری طراحی کند که دیگران از آن لذت ببرند. به عبارت دیگر قلب بازی سازی، توانایی تجربه بازی از دیدگاه دیگران است. پس تنها کدنویسی اهمیت ندارد بلکه مسئله، کدنویسی به منظور خلق چیزی جذاب و مفرح برای دیگران است.

خلاقیت و طراحی خوب هر دو در توسعه بازی نقش مهمی دارند. اهمیت این مفاهیم باید در مدارس مورد تأکید قرار گیرد تا دانش‌آموزان به این رشته علاقه‌مند شوند.

بازی سازی فرصت فوق‌العاده‌ای برای نمایش ایده‌های خلاقانه کودکان است. به نظر می‌رسد تأکید بر اهمیت خلاقیت و المان‌های هنری در بهبود درک دانش‌آموزان از بازی سازی نقش مؤثری داشته باشد.

برنامه‌نویسی به خودی خود ممکن است پیچیده و خسته کننده به نظر برسد. ولی افزودن تعامل به برنامه‌نویسی می‌تواند آن را برای همه لذت‌بخش نماید. یک خروجی عینی مانند رباتی که کار خاصی انجام می‌دهد یا آموزش در حین بازی از جمله روش‌های عملی آموزش برنامه‌نویسی به کودکان است.

چرا باید آموزش بازی سازی به کودکان را جدی بگیریم؟

فرزند شما آرزو دارد یک بازی کامپیوتری طراحی کند؟ نگران نباشید شما تنها مادر و پدری نیستید که با چنین اشتیاقی روبرو شده‌اید. ممکن است شما مانند برخی از والدین تصور کنید طراحی بازی هم یک بازی جدید برای هدر دادن وقت بچه‌هاست. اگر اینطور است بهتر است بدانید طراحی بازی یکی از مهارت‌های تخصصی بسیار سودآور است. متخصصین این رشته به طور متوسط سالانه 88271 دلار درآمد دارند.

خبر بهتر اینکه اگر فرزند شما برای مدتی کوتاه نیز به طراحی بازی علاقه‌مند شود بدون شک حمایت از این علاقه و تلاش او منافع فراوانی برای او خواهد داشت حتی اگر در آینده او رشته تخصصی دیگری را برای تحصیل و اشتغال انتخاب نماید. طراحی بازی برای دیگران، استعدادهای شناختی و تخیل را بارور می‌سازد. طراحی بازی مهارت‌های ارزشمندی به فرد می‌آموزد که می‌تواند در زمینه‌های مختلفی اعم از طراحی نرم‌افزار، طراحی رابط کاربری، کار گروهی، مدیریت و بازاریابی از آنها استفاده کند. اینکه کودکان بیاموزند از منظر شخص سومی مسئله‌ای را ببینند در واقع مهارت کلیدی کارآفرینی و خلق ارزش را می‌آموزند. این مهارتی است که تقریباً در تمام تخصص‌ها کارایی دارد.

بنابراین اگر کودک شما به حوزه طراحی بازی علاقه‌مند است شما باید برای هدایت او در مسیر درست تمام تلاش خود را صرف کنید. برای اینکه کودکی که عاشق بازی‌های کامپیوتری است به یک طراح بازی واقعی تبدیل شود مسیر پر فراز و نشیبی پیش رو دارید. مسیر دشواری که عبور از آن نیازمند یادگیری و تمرین فراوان است. خوشبختانه فرصت‌های زیادی برای پرورش مهارت‌های کودکان در این حوزه وجود دارد. ما در کلوب آکادمی کدنویسی یاسان مفتخریم تا از تجارب خود در این رشته برای پرورش استعدادهای نسل آینده کشور استفاده کنیم.

نکات کلیدی آموزش بازی‌سازی به کودکان

ما در ادامه 5 نکته کاربردی به شما می‌آموزیم تا شما و فرزندتان بدانید برای تبدیل شدن به یک طراح بازی حرفه‌ای چه فرایندی باید طی شود و چه چیزهایی لازم است.

بازی کنید و گیم پلی بازی را ارزیابی کنید.

بازی کردن بهترین روش برای شروع آموزش بازی سازی به کودکان است. وقتی فرزند شما در حال انجام بازی‌های کامپیوتری است در واقع در حال مشاهده الگوها است. در حین مشاهده بازی از زوایای مختلف، گیمرها مؤلفه‌هایی را که یک بازی را مفرح می‌کنند و عناصر و مکانیسم‌های خاصی که باعث جذابیت و اعتیادآور بودن بازی می‌شوند را کشف می‌کنند.

در کنار تجربه و تحلیل بازی‌های خوب، مواجهه کودکان با بازی‌های ضعیف نیز مفید است. از فرزند خود بخواهید دلایلی را که یک بازی خسته کننده و تکراری می‌شود را برای شما بازگو کند. این پرسش و پاسخ را آنقدر ادامه دهید تا فرزند شما دیگر جوابی نداشته باشد. این فرایند به فرزند شما کمک می‌کند ریشه مشکل را کشف کند و بداند چگونه مشکل بازی را حل کند.

با برنامه‌نویسی به خلق ایده‌های خود بپردازید.

در دنیای امروز طراحان موفق در عرصه بازی سازی کسانی هستند که به طور کامل بر برنامه‌نویسی کامپیوتری تسلط دارند. از یک طراح بازی انتظار می‌رود هنگام طرح‌ریزی مراحل بازی آن را به صورت کدنویسی ارائه کنند و اگر مشکلات تکنیکی در این زمینه پیش آمد آنها با استفاده از دانش کدنویسی خود راهکارهایی به تیم برنامه‌نویسی بازی ارائه کنند تا در اسرع وقت مشکل برطرف شود.

خوشبختانه امروزه شیوه‌های جذابی برای آموزش برنامه نویسی به کودکان وجود دارد تا آنها هم‌زمان با آموزش برنامه‌نویسی، مهارت‌های مورد نیاز طراحی بازی را نیز بیاموزند. کلوب آکادمی کدنویسی یاسان یکی از مؤسساتی که برای شروع آموزش کدنویسی به کودکان توصیه می‌کنیم.

ویژگی ها و کاربرد اسکرچ

در اغلب این مؤسسات آموزش بازی‌سازی به کودکان با زبان اسکرچ آغاز می‌شود. اسکرچ زبانی است که به کودکان اجازه می‌دهد با بلوک‌های تصویری برنامه‌نویسی کنند و بازی‌های دوبعدی ساده‌ای طراحی کنند. جذاب‌ترین بخش برنامه‌نویسی با اسکرچ این است که کودکان می‌توانند بازی که خود ساخته‌اند را طراحی کنند. به عنوان مثال آنها می‌توانند سرعت حرکت دشمنان؛ تعداد امتیازات بازیکن و میزان شتاب اسلحه لیزری را تعیین کنند.

آموزش بازی‌سازی به کودکان سبب می‌شود آنها بتوانند تخیلات خود را به زبان ماشین ترجمه کنند و محصولی تولید کنند که تماماً ساخته و پرداخته ذهن خودشان است.

4 عنصر جذاب بازی سازی

یکی از فعالان عرصه طراحی و ساخت بازی، Darran Jamieson، چهار مؤلفه کلیدی برای طراحی بازی تعریف نموده که بسیار کارآمد است. این چهار کلید واژه عبارتند از: چالش، انتخاب، تنوع، شانس

چالش

هدف از تولید هر بازی این است که مردم بازی کنند و لذت ببرند. اگر مراحل بازی چالش به جایی نداشته باشند کاربر از سادگی یا سختی بیش از حد بازی کلافه می‌شود. در حالی که بازیکن به مرور به کنترل بازی و استراتژی آن عادت می‌کند باید با چالش‌های بازی نیز به مرور و به صورت مستمر مواجه شود. این یکی از اولین نکاتی است که در آموزش بازی‌سازی به کودکان باید لحاظ شود.

انتخاب

بسته به سبک بازی مسئله انتخاب نیز بسیار بااهمیت است. دادن حق انتخاب به بازیکن به صورتی که بر تجربه بازی او اثرگذار باشد یکی از ویژگی‌های جدایی‌ناپذیر هر بازی خوب و موفق است. بهترین بازی‌های کامپیوتری بازی‌هایی هستندکه روندی خطی ندارند و بازیکن می‌تواند با انتخاب‌های متعدد خود از تجربه‌های کاملاً متفاوت در گیم‌پلی بازی لذت ببرد.

تنوع

آنطور که Jamieson می‌گوید تنوع همان چیزی است که سبب می‌شود گیمرها یک بازی را بارها و بارها بازی کنند. این موضوع حتی در مورد بازی‌های دو بعدی کلاسیک صدق می‌کند. در این بازی‌ها مراحل مختلف بازی با پس‌زمینه‌های متنوعی از قبیل فضای سبز، کوه آتشفشان یا آسمان آبی ارائه می‌شوند. یک طراح بازی حرفه‌ای می‌داند که در حین پیشرفت بازی باید در مجموعه‌ چالش‌های خرد بازی تنوع ایجاد کند تا بازیکن از انجام کارهای تکراری خسته نشود.

شانس

طراحان بازی به طور پیوسته از عامل شانس برای معرفی مؤلفه‌های غیرمنتظره و غیرقابل پیش‌بینی در روند بازی استفاده می‌کنند. یکی از روش‌های رایج این است که طراح بازی به طور تصادفی بازیکن را مورد حمله تعدادی غیرقابل پیش‌بینی از دشمنان قرار می‌دهد یا به طور تصادفی بازیکن را با چالش‌هایی با محدودیت زمانی مواجه می‌سازد و یا تغییرات مشابه دیگری برای بهبود کیفیت بازی اعمال می‌کند.

در حیطه بازی‌های چند نفره به طور طبیعی عامل شانس در روند بازی حضور دارد زیرا برخی بازیکنان ریسک می‌کنند، جریان بازی را به غلط پیش‌بینی می‌کنند، اشتباه می‌کنند و مواردی غیر قابل پیش‌بینی در بازی ایجاد می‌کنند.

با درک این چهار نکته یعنی چالش، انتخاب، تنوع و شانس، کودکان می‌توانند بازی‌های جذابی طراحی کنند که ارزش بارها بازی کردن را داشته باشد.

قصه‌گویی را به کودکان بیاموزید.

طراحی بازی فرایند پیچیده‌ای است. مواردی از قبیل میزان سختی بازی، چیدمان مراحل بازی و طراحی رابط کاربری بازی در موفقیت نهایی بازی تأثیرگذار است. اما آنچه طراحان بازی‌های فوق‌العاده را از دیگران متمایز می‌سازد قدرت قصه‌گویی ایشان است.

قصه‌گویی فرایندی حیاتی برای پیشبرد روند بازی، خلق یک بازی جذاب و در نهایت، موفقیت بازی محسوب می‌شود. وقتی خط داستانی بازی، بازیکن را مجذوب خود سازد در حقیقت بازیکن احساسی مشابه خواندن یک کتاب خوب یا دیدن یک فیلم خوب را تجربه می‌کند. این احساس می‌تواند آنقدر بازیکن را درگیر سازد که او خود را در دنیای بازی تصور کند.

در اینجا ساختار بازی مهم‌ترین مسئله است. پیش از آنکه کودکان به طراحی بازی خود فکر کنند اول باید سبک بازی را انتخاب کنند؛ در مورد انتخاب‌های بازیکن و میزان محدودیت یا عدم محدودیت آنها تصمیم‌گیری کنند و تعیین کنند که این انتخاب‌ها چه تأثیری در روند بازی و پایان آن خواهد داشت.

برای آموزش قصه‌گویی به کودکان تمرین‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید آنها را در کلاس‌های این رشته ثبت‌نام کنید یا آنها را برای بیشتر کتاب خواندن تشویق کنید یا آنها را به تجربه بازی‌هایی با داستان ادامه‌دار و طولانی دعوت کنید.

تمرین کنید، تمرین کنید، تمرین کنید

طراحی بازی فرایندی پرچالش است. من به شخصه تجربه کردم که گاهی یک ایده بر روی کاغذ فوق‌العده به نظر می‌رسد ولی وقتی در روند یک بازی واقعی قرار می‌گیرد افتضاح است. نقطه اوج ساخت بازی زمانی است که شما کنترل بازی را به دیگری می‌سپارید تا بازی شما را بازی کند، معماها را حل کند و با چالش‌های آن مواجه شود.

در دوره‌های آموزشی کلوب کدنویسی آکادمی یاسان آموزش بازی سازی به کودکان و فرایند طراحی و ساخت بازی در بخش‌های کوچک و قابل فهم به آنها آموزش داده می‌شود. در طول آموزش ما دانش‌آموزان را تشویق می‌کنیم هرچه می‌سازند را به دیگران عرضه کنند و بازخورد صادقانه آنها را ببینند. با آموزش طراحی از طریق چرخه تکرار، دانش‌آموزان طرح‌ریزی، طراحی، پیاده‌سازی، تست، ارزیابی بازخورد و دوباره طرح‌ریزی، طراحی و پیاده‌سازی را می‌آموزند تا در نهایت بازی خود را به سرانجام برسانند.

فراموش نکنید تمرین مداوم و ساخت بازی‌های مختلف بهترین روش برای تبدیل شدن به یک بازی‌ساز موفق است.

نتیجه‌گیری

طراحی بازی یک فعالیت عالی برای کودکانی است که تخیل قوی دارند. طراحی بازی برای کودکانی که شاید خلاقیت چندانی ندارند نیز یک سکوی پرتاب عالی برای کسب مهارت است. طراحان بازی با خلق شخصیت‌ها و فرایند بازی، دنیای نامحدودی را بر اساس ایده‌های خلاقانه خود خلق می‌کنند. فلسفه کاربر محور بازی‌سازی سبب می‌شود کودکان با این تکنولوژی به سادگی ارتباط برقرار کنند و آموزش درک و تحلیل و بکارگیری سیستم‌های مختلف برایشان آسان باشد. گرچه شاید مهم‌ترین درس در آموزش بازی سازی به کودکان همان نگاه به مسئله از دیدگاه دیگران باشد.

https://caspian3.asset.aparat.com/aparat-video/2bdf813344a7ad14a7816d3dafe3f3ba43843176-480p.mp4?wmsAuthSign=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJ0b2tlbiI6ImVkMGE2OTMzNjA5OGNjYzEwOTA3OWVhNGVmYmY1ZjU2IiwiZXhwIjoxNzM3MjI0NDkwLCJpc3MiOiJTYWJhIElkZWEgR1NJRyJ9.aZo9cYScibUAttry5DLWd-KpufkV_UUjwN0_o1KaX8M

آموزش بازی سازی به کودکان در آکادمی یاسان

طراحی بازی به عنوان یک شغل نیز بسیار چالش‌برانگیز و ارزشمند است ولی به صرف زمان زیاد نیاز دارد و رقابت در آن بسیار تنگاتنگ است. اگر فرزند شما به طور جدی به این رشته علاقه دارد توصیه ما این است که او را به ایجاد یک فهرست از بازی‌های مختلف تشویق کنید. فهرستی که در آن بازی‌های مختلف بر اساس انواع موتور بازی از قبیل Unity و Unreal تقسیم‌بندی شوند و سپس کدنویسی را بیاموزد. زبان‌های برنامه‌نویسی مانند C++ و C# و Javascript کاملاً کاربردی هستند و مهارت در آنها می‌تواند سبب پیشرفت چشمگیر فرزند شما در این عرصه شود.

همین حالا با کلوب کدنویسی آکادمی یاسان تماس بگیرید و در مورد آموزش بازی سازی به کودکان پرس و جو کنید. مطمئن باشید با این اقدام، فرزند خود را برای این که در آینده یک بازی ساز حرفه‌ای، مهندس رباتیک و کارشناس داده شود در مسیر درست هدایت می‌کنید.

خروج از نسخه موبایل