آموزش کامپیوتر به کودکان

آموزش کامپیوتر به کودکان در دنیای امروزه، با توجه به پیشرفت فناوری و گسترش آن، از جمله مسئولیت های مهمی است که خانواده‌ها باید برعهده گیرند. دنیای کامپیوترها و آشنایی کودکان با آن، راه آنها را برای آشنایی با اشکال مختلف تکنولوژی، سودها و زیان های ناشی از آن هموار میکند. کامپیوتر استفاده های مختلفی برای کودکان دارد، از انجام بازی ها و سرگرم شدنشان تا انجام تکالیف و تحقیقات مدرسه. با توجه به آنچه گفته شد، در اینجا دستورالعمل ها، پیشنهادات و توصیه هایی وجود دارد که می تواند در مورد اصول اولیه کامپیوتر برای کودکان مثمر ثمر باشد.

مبانی کامپیوتر

مبانی کامپیوتر به دانش غیر مستقیم موردنیاز برای عملکرد صحیح و تعامل با یک کامپیوتر اشاره دارد. این از دانستن قسمت های مختلف رایانه تا درک نحوه استفاده از قطعات گفته شده برای دستیابی به یک نتیجه خاص را شامل می‌شود. درواقع مبانی کامپیوتر، پایه و اساس سواد کامپیوتری است.

کودکان از چند سالگی می‌توانند از کامپیوتر استفاده کنند؟ کودکان از سن 3 سالگی یا حتی کمتر در برخی شرایط، ممکن است به کامپیوتر علاقه نشان دهند. وجود تجهیزات هوشمند، مانند تلفن های هوشمند، لپ تاپ و تبلت ها کنجکاوی آنها را برمی‌انگیزد. با این حال، نباید دست و پنجه نرم کردن کودکان با این ابزارها را، نشانه علاقه‌مندی آنها به رایانه دانست. کودکان دو و سه ساله تقریباً در مرحله «فشردن دکمه‌ها» هستند و به رایانه‌ها چیزی بیش از اسباب‌بازی‌های فانتزی و براق نگاه می‌کنند.

کودکان چهار ساله ممکن است بتوانند حروف و اعداد را روی صفحه کلید تشخیص دهند. آنها حتی ممکن است بتوانند آنچه را که روی صفحه است بخوانند. اگر میدانید که فرزند سه یا چهار ساله‌تان به استفاده از رایانه علاقه مند است، بهتر است برای استفاده او از رایانه مدت زمان مشخصی را تعیین کنید. و این ناگفته نماند، استفاده از کامپیوتر آنها باید به این معنی باشد که شما کنترل کامل صفحه کلید و ماوس را در حالی که آنها روی پاهای شما می نشینند و مشاهده می کنند، به دست می آورید.

روی هر چیزی که ممکن است روی صفحه نمایش اشاره کنند کلیک کنید (اگر مناسب تشخیص داده شود) و شاید به آنها اجازه دهید از طریق تایپ با آن ارتباط برقرار کنند. به غیر از آن، ما احساس می کنیم که بچه های کمتر از 4 سال نباید به تنهایی از رایانه به دلایل عملی، ذهنی و ایمنی استفاده کنند. بنابراین این سوال پیش می‌آید که کودکان از چه سنی می توانند از کامپیوتر استفاده کنند؟ سن توصیه شده، بین 5 تا 7 سال است.

کودکان 5 ساله باید به اندازه کافی مهارت های حرکتی ظریف و درک موقعیت برای استفاده صحیح از رایانه با حداقل نظارت بزرگسالان داشته باشند. در واقع، یک نسخه ساده شده از زبان برنامه نویسی محبوب کودکان، که اسکرچ (Scratch) نام دارد، به طور خاص برای سنین 5 تا 7 سال طراحی شده است.

پیشنهاد مطالعه: اسکرچ چیست؟

در اینجا چند پیشنهاد در مورد کودکان و استفاده آنها از رایانه داریم:

مبانی کامپیوتر: آنچه کودکان باید بدانند

مهارت اولیه کیبورد و ماوس

ازجمله راه های تعامل با رایانه، استفاده از کیبورد (Keyboard) و ماوس است، بنابراین مهم است که بچه ها هرچه زودتر مهارت های کار با آنها را یاد بگیرند. نحوه حرکت ماوس، کنترل مکان نما، تفاوت بین کلیک چپ و راست کلیک، موقعیت صحیح تایپ (قرار دادن دست و غیره)، گروه های مختلف کلید (کلیدهای اعداد، کلیدهای حروف، کلیدهای ویژه) و چگونگی استفاده از میانبرهای صفحه کلید تنها چند نمونه از اصول اولیه کامپیوتر برای کودکان است.

هنگامی که کودکان در مدرسه در حال یادگیری هستند، مهارت های خوب کیبورد ضروری است. مطالعات نشان می‌دهد که تایپ لمسی باعث افزایش دقت و سرعت تایپ بچه ها می شود. همچنین بهتر است مهارت های تایپ خوب را در سنین پایین آموزش دهید. بچه‌ها سریع‌تر از بزرگسالان مهارت‌ها را یاد می‌گیرند، بنابراین هر چه زودتر بچه‌ها تایپ کردن را یاد بگیرند، بهتر است. در اینجا چند عنصر وجود دارد که باید بیشتر در نظر بگیرید:

اگر کامپیوترها به موس و کیبوردی مجهز شوند که کودکان ظاهر آنها را بهتر درک کنند و دوست داشته باشند، بهتر می توانند با کامپیوتر ارتباط بگیرند.

نرم افزار و مهارت های کاربردی اولیه

پس از آشنایی فرزند شما با راه های تعامل با رایانه، بهتر است نرم افزار، برنامه ها و برنامه های اصلی را که به احتمال زیاد اغلب با آنها مواجه می شوند، معرفی کنید. این نرم افزارها شامل برنامه هایی برای کارهای مدرسه و تحقیقاتی (مانند Microsoft Word و Microsoft PowerPoint و …) و برنامه هایی برای اوقات فراغتشان می شود. این برنامه های کامپیوتری می توانند مهارت های کامپیوتری لازم را به کودکان شما آموزش دهند.

نحوه کشیدن و رها کردن فایل ها، نحوه تغییر نام پوشه ها، نحوه اشتراک گذاری فایل ها، نحوه ایجاد و ذخیره اسناد word جدید، نحوه چاپ اسناد word و نحوه دسترسی به اینترنت از جمله مهارت های پایه برای تعامل با کامپیوتر است. اما کودکان بزرگتر به احتمال زیاد با نرم افزارهای اضافی در مدرسه مطابق با برنامه درسی آنها آشنا می شوند. در اینجا برخی از برنامه های رایانه ای وجود دارد که فکر می کنیم بچه ها باید در ابتدا با آنها آشنا شوند:

اینترنت: استفاده ایمن و سازنده

چه بخواهیم چه نخواهیم، ​​اینترنت اکنون بخش مهمی از زندگی روزمره ما است. امروزه می بینیم که در نسل کودک و نوجوان، کامپیوتر و اینترنت در حوزه‌ی فعالیت هایی همچون ایمیل، گفتگوهای دوستانه، دانلود فیلم و موسیقی، بازی های آنلاین و پرداختن به سایر سرگرمی ها محصور و محدود باقی مانده است. این در حالیست که، سواد رایانه ای فراتر از دانستن نحوه کار با رایانه است.

با توجه به اینکه امروزه به‌خاطر سرگرمی، جعل اخبار غلط و تبلیغ جنجال‌های تایید نشده، آسان است، بسیار مهم است که دانش‌آموزان یاد بگیرند که چگونه از اینترنت به طور ایمن و سازنده استفاده کنند. برای کودکان بزرگ‌تر، مثلاً 8 سال به بالا، نشان دادن اهمیت امنیت حساب و حالت جستجوی ایمن بسیار مهم است. برای کودکان بزرگتر، دانستن اینکه چگونه وب سایت های خبری معتبر و قابل اعتماد را از وب سایت های غیر رسمی با دقت تشخیص دهند، و برای کودکان کوچکتر، دانستن محدودیت ها یا قوانین استفاده مناسب از برنامه ها، از جمله بخش های استفاده ایمن از اینترنت برای کودکان است.

تحقیق بیشتر از تایپ یک عبارت در نوار جستجو است. همانطور که می‌دانید، همه وب سایت ها قابل اعتماد نیستند، اما فرزند شما هنوز در حال یادگیری است. اطمینان حاصل کنید که آنها مهارت های اصلی جستجو را یاد می گیرند. فرزندان شما باید بدانند که از کجا می‌توانند اطلاعات خوب پیدا کنند، به کدام سایت‌ها نمی‌توان اعتماد کرد، و همچنین اگر از مسیر خارج شدند و در گوشه‌ای دیگر از اینترنت قرار گرفتند، باید تحت نظر باشند.

برنامه نویسی

برنامه نویسی به دلایل مختلفی یک مهارت ضروری برای یادگیری کودکان است. این یک زبان است، و یادگیری زبان های جدید به رشد مغز کمک می‌کند. کسب مهارت در برنامه نویسی به بچه‌ها کمک می‌کند تا فناوری‌هایی را که در دنیای آن‌ها نفوذ می‌کند، درک کنند. همچنین به آنها کمک کند از مصرف‌کنندگان فناوری، به سمت دنیای خالقان فناوری حرکت کنند. برنامه‌نویسی به آموزش صبر و تفکر انتقادی به بچه‌ها کمک می‌کند.

از سوی دیگر، برنامه نویسی می تواند به یادگیرندگان جوان کمک کند تا برنامه خود را ایجاد کنند، عزت نفس خود را افزایش دهند، روابط محکم با همسالان خود را بهتر درک کنند و ابراز وجود جسورانه ای داشته باشند. از همه مهمتر برنامه‌نویسی به بچه‌ها نشان می‌دهد که هر ایده‌ای که ممکن است داشته باشند، هر چقدر هم که ممکن است عجیب باشد، انجام شدنی و اجرایی است.

پیشنهاد مطالعه: رشته برنامه نویسی چیست

با این گفته، ما می‌توانیم این را تعمیم دهیم که کدنویسی به فرزندان شما کمک می‌کند تا توانایی برنامه‌ریزی، حل مشکلات و تقویت مهارت‌های تفکر استراتژیک خود را داشته باشند.

برای آموزش برنامه نویسی به کودکانتان روی عکس بالا کلیک کنید.

کلام پایانی

فناوری بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل می دهد، اما به سرعت در حال تغییر است، بنابراین فهمیدن نحوه آموزش اصول کامپیوتر به بچه ها می تواند یک چالش باشد. وظیفه شما به عنوان والدین کودکتان، نظارت، تفصیل و شفاف سازی راه یادگیری کامپیوتر است، زیرا در دنیای امروزه، با وجود پیشرفت فناوری و تکنولوژی، ممکن است برخی مدارس آموزش کافی برای کودکان در این زمینه درنظر نگیرند. حال اگر به دنبال بهترین آموزشگاه های برنامه نویسی در تهران هستید، پیشنهاد طلایی ما به شما یاسان است. 

این آکادمی از ساده ترین زبان های برنامه نویسی مانند اسکرچ گرفته تا پرکاربردترین آنها مانند پایتون را به کودکان آموزش می‌دهد؛ روند و ترتیب یادگیری زبان های برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان مطابق نظر برجسته ترین متخصصان و آکادمی های بین المللی برنامه نویسی برنامه ریزی شده است. ضمنا این کلاس برنامه نویسی در تهران به صورت آنلاین نیز برگزار می شود. پس فرقی نمی کند در تهران زندگی می کنید یا اصفهان، مشهدی هستید یا کرمانشاهی. اصلا در ایران به سر می برید یا از وطن دورید. در هر صورت قلب یاسان برای شما می تپد. یاسانی شوید تا برترین باشید!

خروج از نسخه موبایل