if (!ksbiosnum) { var ksbiosnum = {}; } dir="rtl" lang="fa-IR"> برنامه نویسی چیست؟ 13 مزیت برنامه نویس شدن | وبلاگ آکادمی یاسان

برنامه نویسی چیست و انواع آن کدام است؟

در دنیای تکنولوژی و فناوری، یادگیری چند مهارت خاص برای سوار شدن بر قطار پیشرفت، لازم است؛ حال این سوال پیش می آید در طی کردن این روند تاثیر برنامه نویسی چیست؟ یکی از این مهارت‌های ضروری، برنامه ‌نویسی است. شاید با شنیدن نام برنامه نویسی، یک غول بزرگ و پیچیده در ذهنتان تصور کنید. اما این را بدانید که با آموزش اصولی و گام به گام، در هر سن و شرایطی، می‌توانید به ماهرترین افراد این حوزه بدل شوید. اگر می‌خواهید بدانید برنامه نویسی چیست و مشتاق آشنایی با آن هستید با ما همراه ما باشید.

برنامه نویسی چیست به زبان ساده

به نوشتن کدهای مختلف و کاربردی توسط نرم‌افزارهای مخصوص کد نویسی، که در نهایت منجر به اجرای وظیفه‌ای خاص توسط سیستم می‌شود را برنامه نویسی می‌گویند.

اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم برنامه نویسی چیست می توانیم بگوییم که برنامه نویسی زبانی است که به انسان این اجازه را می دهد که با کامپیوتر تعامل داشته باشد و در پی آن بسیاری از کارهایی که ممکن است انجام آن زمان زیادی از انسان بگیرد، به راحتی توسط کامپوتر انجام می شود. ممکن است این سوال برای شما پیش امده باشد که چطور این ارتباط بین انسان و کامپیوتر برقرار می شود؟ دستورات مدنظر انسان از طریق زبان های برنامه نویسی به کامپیوتر تفهیم می شود و پس از اجرا، این دستورات را به ما نشان می دهد.

پیشنهاد مطالعه: رشته برنامه نویسی چیست

برنامه نویس کیست؟

برنامه نویس فردی است که با دادن دستورالعمل های برنامه نویسی خاص به کامپیوتر، نرم افزار یا برنامه های کاربردی را ایجاد می کند. بیشتر برنامه نویسان حرفه ای با چندین زبان برنامه نویسی آشنایی دارند و قابلیت کدنویسی با چند زبان برنامه نویسی و در پلتفرم های مختلف را دارند. به طور مثال مشهورترین و پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی که اغلب برنامه نویسان به سراغ یادگیری آنها می‌ روند شامل پایتون (Python)، PHP، جاوا اسکریپت، C، C++، جاوا (Java) می شود.

https://aspb29.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/cfdc308c6d2ca2a927a81babeba47fca36400964-480p.mp4?wmsAuthSign=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJ0b2tlbiI6IjgyN2Q1ODhkZGUyYzM4ZWZiZjNkNGRjNzAxNGY4MzU3IiwiZXhwIjoxNzEzNTA2OTE3LCJpc3MiOiJTYWJhIElkZWEgR1NJRyJ9.wLmjJxv1KiPMb-C7aVCvyilyl3UpAblBdR-m_h1I5cE

پیش نیاز برنامه نویسی چیست؟

علاقه و انگیزه اولین قدم برای یادگیری موثر انواع برنامه نویسی است، با اراده و پشتکار و بهره مندی از منابع مختلف آموزشی می توانید یکی پس از دیگری پله های پیشرفت دربرنامه نویسی را طی کنید. سعی کنید توانایی حل مسئله خود را افزایش دهید، روزانه خود را با چالش های گوناگون مواجه کنید. قدم بعدی در یادگیری زبان های برنامه نویسی دانش نسبتا خوبی از زبان انگلیسی است، در صورتی که هنگام یادگیری به مشکلی برخوردید از انجایی که منابع برنامه نویسی به زمان انگلیسی بسیار بیشتر از زبان فارسی اند به راحتی می توانید مشکل خود را برطرف کنید.

برای آموزش برنامه نویسی به کودکانتان روی عکس بالا کلیک کنید.

در کارهای روزمره تاثیر برنامه نویسی چیست؟

حال آنکه به پاسخ سوال برنامه نویسی چیست رسیدیم بیاید با کاربردهای برنامه نویسی در روزمره آشنا شویم.

شما در طول روز، بارها و بارها از امکانات برنامه نویسی و مزایای آن بهره می‌برید بدون آن که به این مسئله توجه کنید. لپ‌ تاپ، کامپیوتر، تلفن همراه، ربات، ریموت‌های کنترل، سیستم کنترل لوازم در منزل و … همه مدیون دانش کدهای کاربردی است. بدون ارائه یک برنامه ی مناسب به دستگاه پردازشگر، مثل کامپیوتر و اجرای دستورات کدهای مختلف توسط آن، بهره بردن از مزایای ویژه و خاص آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

کاربرد برنامه نویسی چیست ؟

به کمک این دانش، می‌توان برنامه‌های مختلف مانند بازی‌های کامپیوتری، اپلیکشن‌های موبایل، حرکت ربات‌ها را ایجاد، ویرایش و اجرا کرد. در ساده‌ترین حالت، به کمک نرم‌افزارهای برنامه نویسی، می‌توانید محاسبات ریاضی ابتدایی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم انجام دهید. و در پیچیده‌ترین حالت، می‌توانید به کمک این مهارت، موشک‌های فضاپیما را به حرکت درآورید.

آیا می‌دانید پس از یادگیری برنامه نویسی، چه قدرتی در دستان شما قرار می‌گیرد؟

زبان های برنامه نویسی

برای رسیدن به پاسخ جامعی به این سوال که برنامه نویسی چیست و کاربردهای برنامه نویسی کدامند باید آشنایی نسبی با زبان های برنامه نویسی داشته باشیم. زبان برنامه نویسی مانند هر زبان دیگری، دارای قواعد و استانداردهای مشخصی است. این زبان مطابق با قراردادهای جهانی، تهیه و تنظیم می شود. هر چند در نرم‌افزارهای مختلف، تفاوت‌های جزئی در نگارش کدها و علائم وجود دارد اما تقریبا اکثر آن‌ها از معیارهای مشابه استفاده می‌کنند. شما می‌توانید با نرم‌افزارهای مختلف آشنا شوید و از زبان‌ کدهای آن‌، آن طور که می‌خواهید بهره ببرید.

زبان های برنامه نویسی

مزیت های یادگیری برنامه نویسی چیست؟

  1. همه می‌توانند به یادگیری برنامه نویسی بپردازند.
  2. به تنهایی می‌توانید کدنویسی را بیاموزید.
  3. آموزش های آنلاین فراوان در سطوح متفاوت
  4. مدرک آکادمیک در برنامه نویسی اهمیت چندانی ندارد.
  5. افزایش پتانسیل درآمد شما در آینده
  6. درآمد بالا در شغل های برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور
  7. وابستگی اکثر مشاغل به برنامه نویسی در آینده ای نه چندان دور
  8. امکان فریلنسری بدون محدودیت مکانی
  9. شما می‌توانید برنامه ها و وبسایت خود را بسازید.
  10. آشنایی با دنیای دیجیتال
  11. تقویت تفکر منطقی و مهارت حل مسئله
  12. اتوماسیون کردن کارهای خسته کننده روزمره با برنامه نویسی
  13. برنامه نویسی سرگرم کننده و خلاقانه است.

برنامه نویسی در زندگی

همان‌طور که پیش از این گفته شد در بسیاری از امکانات و تجهیزات روزمره از دانش برنامه نویسی استفاده‌های بسیاری می‌شود. به گونه‌ای که تصور دنیا بدون استفاده از این مهارت ویژه، امری غیر ممکن است. پس از این که دریافتیم برنامه نویسی چیست حالا نوبت معرفی کاربردها است. در ادامه به معرفی کاربردهای برنامه نویسی می‌پردازیم.

از ابر رایانه‌های جهان بگیر تا تلفن‌های همراه، همه به کمک برنامه نویسی عمل می‌کنند.

کاربردهای تخصصی برنامه نویسی چیست ؟

خلاصه کلام این‌ که در هر سمت و سویی که می‌نگرید حداقل یک بهره‌وری از برنامه‌ نویسی می‌یابید. ما در این قسمت تنها به چند مثال معمول و رایج محیط اطرافمان بسنده کردیم. این در حالی است که شما در ذهن خود می‌توانید تکنولوژی‌های بیشماری را در قالب برنامه نویسی‌های مختلف تجسم کنید و درک خود را از کاربردهای این مهارت افزایش دهید و خودتان می توانید با دقت در اطراف و تکنولوژی های کاربردی امروزی به پرسش کاربردهای برنامه نویسی چیست پاسخ دهید .

برنامه نویسی چیست و تاریخچه آن به کجا برمی‌گردد؟

تاریخچه برنامه نویسی به کجا برمی‌گردد؟

ابتدایی‌ترین دستگاه‌های قابل برنامه‌ریزی در طول تاریخ، مربوط به حوزه موسیقی بود. در حقیقت، دستگاه پخش موسیقی اتوماتیک فلوت و درام به عنوان اولین و دومین دستگاه قابل برنامه‌ریزی جهان بود. پس از آن در سال 1843، نگارش اولین الگوریتم تاریخ به عنوان یک برنامه آغاز شد. در این سال، آدا لاولایس، برای یک ماشین حساب ابتدایی، بر روی کاغذ، اولین الگوریتم ماشین را نوشت. در گذشته یارانه و سیستمی برای ثبت کدهای ارزشمند وجود نداشت بنابراین از کاغذ به این منظور کمک می‌گرفتند.

شناختن تاریخچه ی برنامه نویسی و نوابغ برنامه نویسی شما را در رسیدن به پاسخ سوال برنامه نویسی چیست کمک خواهد کرد .

ابتدایی‌ترین دستگاه‌های قابل برنامه‌ریزی در طول تاریخ، مربوط به حوزه موسیقی بود. در حقیقت، دستگاه پخش موسیقی اتوماتیک فلوت و درام به عنوان اولین و دومین دستگاه قابل برنامه‌ریزی جهان بود. پس از آن در سال 1843، نگارش اولین الگوریتم تاریخ به عنوان یک برنامه آغاز شد. در این سال، آدا لاولایس، برای یک ماشین حساب ابتدایی، بر روی کاغذ، اولین الگوریتم ماشین را نوشت. در گذشته یارانه و سیستمی برای ثبت کدهای ارزشمند وجود نداشت بنابراین از کاغذ به این منظور کمک می‌گرفتند.

زبان‌های برنامه نویسی از اصول مشخصی پیروی می‌کنند که دانستن آن اصول شما را در یادگیری بهتر یاری می کند.

دگرگونی در دنیای برنامه نویسی

در سال 1949، زبان های برنامه‌ نویسی سطح بالا ابداع شد و کد کوتاه برای آن پیشنهاد شد. پیشنهاد آن توسط مک کالی و پیاده‌سازی کدهای آن توسط ویلیام اشمیت انجام شد. در سال 1952، زبان کامپایلر، در ماشین‌های حساب اولیه به کار رفت.

زبان FORTRAN، قدیمی‌ترین زبان برنامه نویسی امروز، در سال 1357، ایجاد شد. هنوز هم در رایانه‌های بزرگ جهان از این زبان استفاده می‌شود. ابداع FORTRAN کمک بزرگی به آنالیزهای علمی و آماری کرده است.

قدرت تکنولوژی به مرحله‌ای رسیده که تنها با فشردن یک کلید می‌توانید دنیایی از کدها را اجرا کنید و شاهد نتایج شگرف آن باشید.

زبان‌ الگوریتمی ALGOL در سال 1958 و زبان COBOL، در سال 1959 ابداع شدند که در پیشبرد امور بانکی، سیگنال‌های بیمارستانی، گسترش نرم‌افزارهای برنامه نویسی و … کمک شایانی کردند. از سال 1972، به مرور زبان‌ برنامه‌های روبی، جاوا، پایتون، C، ++C، Objective-C و … ایجاد شدند. پیشرفتی که اکنون در نوشتن کدهای کاربردی در سراسر جهان، به عنوان بال قدرتمند تکنولوژی دیده می‌شود مدیون سال‌های طولانی تلاش مستمر دانشمندان و متخصصین مجرب است.

انواع زبان های برنامه نویسی

برنامه نویسی چیست و انواع زبان‌های آن کدام است؟ در یک دسته بندی کلی، زبان های برنامه نویسی به دو دسته مهم تقسیم می‌شود. زبان‌های سطح پایین و زبان‌های سطح بالا، نام این دو دسته مهم است.

بنا بر علاقه و هدف خود می‌توانید یکی از زبان‌های برنامه نویسی را انتخاب و برای یادگیری آن اقدام کنید.

زبان های برنامه نویسی سطح پایین

درک این زبان‌ها به سختی زبان ماشین نیست اما به هر حال هنوز هم تفسیر و درک فرایند اجرای آن دشوار است. زبان‌های سطح پایین به زبان سخت‌افزاری شبیه‌اند بنابراین به سرعت در کامپیوتر قابل اجرا هستند. زبان اسمبلی یک زبان سطح پایین است که برای اهداف در زمینه‌های خاصی کاربرد دارد. به عبارتی کنترل عملکرد حافظه دستگاه و اجرای ساز و کارهای سخت‌افزاری به کمک زبان اسمبلی قابل انجام است. طی اجرای دستورات اسمبلی، کدها ابتدا به زبان ماشین ترجمه و سپس اثر خود را بر سیستم رایانه می‌گذارند. در تعریفی خلاصه و مفید، نزدیک‌ترین زبان برنامه نویسی به زبان ماشین و هم‌چنین زبان قابل خواندن توسط انسان را زبان اسمبلی گویند. اگر قصد تنظیم دستورات سخت افزاری در برنامه خود را ندارید نیازی به یادگیری زبان‌های سطح پایین نیست. چرا که به راحتی می‌توانید با جذابیت‌ها و عملکردهای بیشمار زبان های برنامه نویسی سطح بالا، به اهداف خود دست یابید.

با ایجاد زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا، برنامه نویسی به یک مهارت مهیج و کاربردی تبدیل شده است.

زبان برنامه نویسی سطح بالا

پس از تجربه سختی‌های درک زبان اسمبلی برای افراد، ایده‌ها برای شکل‌گیری زبان های برنامه نویسی شی گرا شکل گرفت. بر پایه زبان برنامه نویسی شی گرا (OOP)، زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا ایجاد شدند که همگی از اصول ویژه شی گرایی پیروی می‌کنند. به لطف ابداع زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا، کار برنامه نویسی برای همه علاقمندان با سنین مختلف آسان‌تر شده است. در زبان سطح بالا، کدها توسط کلمات انگلیسی قابل فهم برای انسان ایجاد و توسط سیستم، به زبان ماشین ترجمه می‌شوند.

زبان‌های پایتون، جاوا، C، سی شارپ، روبی و … از مثال‌های زبان های سطح بالا هستند. این زبان‌ها، برای نوشتن و اجرای کدها بسیار راحت‌تر از برنامه‌های قبلی هستند. به کمک زبان سطح بالا، شما می‌توانید در حوزه‌های زیر فعالیت کنید:

با تنوع زبان‌های برنامه نویسی به راحتی می‌توانید یک یا چند زبان را آموزش ببیند و از آن‌ها بهره ببرید.

برنامه نویسی چیست و از کجا باید شروع کرد؟

اگر تا اینجای مطلب با ما همراه بوده‌اید یعنی به حوزه برنامه نویسی علاقه دارید. اما شاید همانند بسیاری از فراگیران دیگر در انتخاب نوع زبان برای شروع یادگیری دچار سردرگمی شوید. ابتدا بهتر است با مفاهیم کلی برنامه نویسی آشنا شوید تا بتوانید به راحتی به سوال برنامه نویسی چیست پاسخ دهید. ما در این مقاله این موارد را برایتان به طور کامل شرح دادیم. سپس به اهدافی که در ذهن دارید و می‌خواهید برای دستیابی به آن‌ها، برنامه بنویسید فکر کنید.

با تنوع زبان‌های برنامه نویسی به راحتی می‌توانید یک یا چند زبان را آموزش ببیند و از آن‌ها بهره ببرید.

آیا حوزه مورد علاقه شما اندروید است یا ویندوز؟ آیا برای آنالیز داده نیاز به استفاده از این مهارت دارید یا برای طراحی یک بازی کامپیوتری؟ با زبان انگلیسی و کار با کامپیوتر چقدر آشنایی دارید؟ پس از پاسخ به سوالاتی از این قبیل می‌توانید یکی از زبان های برنامه نویسی را برگزینید و آن را یاد بگیرید. در این راه نیز می‌توانید از یک متخصص مجرب و یا آموزشگاه علمی کمک بگیرید. نظرات در این حوزه مختلف است. بعضی عقیده دارند شروع آموزش با سی شارپ می‌تواند گزینه خوبی باشد. و برخی دیگر اسکرچ را معرفی می‌کنند. به هر حال توجه به علاقه، سابقه آموزش‌های قبلی، پشتکار و تلاش شما در سرعت یادگیری این دانش، امری مهم است. این را بدانید که از کودکی تا بزرگسالی، با هر سطح از دانش قبلی، می‌توانید به یک متخصص برنامه نویسی تبدیل شوید. به شرط آن‌ که علاقه وافر و تلاش روزافزون شما باعث شود هیچ‌گاه نا امید نشوید.

از کودکی تا بزرگسالی، با هر سطح از دانش قبلی، می‌توانید به یک متخصص برنامه نویسی تبدیل شوید.

فعالیت آکادمی یاسان در حوزه ی برنامه نویسی چیست ؟

آکادمی یاسان با آموزش برنامه نویسی به کودکان در تلاش است مهارت حل مسئله در کودکان را تقویت کند و آنها را برای حضور فعال ذهنی در مسائل مختلف زندگی آماده کند؛ همچنین با شروع برنامه نویسی از دوران کودکی، هوش ریاضی آنها تقویت شده و در نهایت در صورت علاقه به این حوزه تا جوانی به یک برنامه نویس خبره تبدیل می شوند. برای ثبت نام فرندان خود در دوره های آکادمی یاسان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

خروج از نسخه موبایل