آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته

در دنیای مدرن امروزی وب سایت‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. هر سازمان و کسب و کاری برای معرفی و ارائه‌ی خدمات خود به یک وب سایت نیاز دارد. این که وسعت فعالیت شرکت و کسب و کار شما چقدر است اهمیتی ندارد. برای حضور در بازار رقابتی موجود، باید بتوانید با تسهیل دسترسی مشتریان به خدماتتان خود را از سایر رقبا متمایز کنید. وب سایت رکن اصلی بازاریابی دیجیتال است. همین موضوع موجب اهمیت بیش از پیش گذراندن دوره آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته شده است. طراحی وب سایت یا Web Design به معنای ساخت و راه‌اندازی یک صفحه در بستر اینترنت است. بهینه‌سازی و ایجاد تغییرات در یک سایت قدیمی نیز در حوزه طراحی وب سایت قرار می‌گیرد. از این رو امور مربوط به وب سایت را می‌توان پرکاربردترین و با اهمیت‌ترین بخش در حوزه IT دانست. آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته به مراحل مختلفی تقسیم می‌شود که در ادامه به طور مختصر به شرح هر کدام می‌پردازیم.

آموزش طراحی سایت از صفر تا صد رایگان

تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ای نیاز به فراگیری مفاهیم اولیه و کسب تجربه‌ی فراوان دارد. بهترین روش یادگیری و آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته، یادگیری به صورت پروژه محور است. با انجام پروژه‌های مختلف می‌توانید تجربه‌ی لازم در زمینه‌ی توسعه و فعال‌سازی سایت را به دست آورید.

هر سازمان و کسب و کاری برای معرفی و ارائه‌ی خدمات خود به یک وب سایت نیاز دارد.

آموزش طراحی سایت از صفر تا صد رایگان با CSS و HTML

• نخستین گام برای کسب آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته یادگیری زبان HTML است. HTML مخفف عبارت Hyper Text Markup Language به معنای زبان نشانه‌گذاری ابر متن است. از این زبان برنامه‌نویسی برای ساخت بدنه اصلی و ساختار کلی وب سایت استفاده می‌شود. HTML بر اساس تگ یا برچسب‌گذاری عمل می‌کند. تگ‌ها نشان دهنده‌ی عناصر استفاده شده در بدنه‌ی وب سایت هستند.
• قدم بعدی در آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته یادگیری زبان Cascading Style Sheets یا به اختصار CSS است. از این زبان برنامه‌نویسی برای زیباسازی و فرم‌دهی صفحات وب استفاده می‌شود. با استفاده از زبان CSS می‌توانید ویژگی‌های گرافیکی چون رنگ، فونت، سایز، چیدمان عناصر و… را در وب سایت خود اعمال کنید.

پیشنهاد مطالعه: طراحی سایت با CSS و HTML

همانطور که پیشتر عنوان شد یک وب سایت از تگ‌های مختلف تشکیل شده است. مسلما آموزش تمام تگ‌ها در زبان HTML در این مطلب نمی‌گنجد. اما قصد داریم برخی از مهم‌ترین تگ‌ها و دستورالعمل‌های بسیار مهم را به عنوان مقدمه‌ای بر آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته معرفی کنیم.

یک وب سایت از تگ‌های مختلف تشکیل شده است.

آموزش گام به گام طراحی سایت با HTML

  1. برای کدنویسی به زبان HTML نیازی به استفاده از نرم‌افزارهای پیچیده نیست. فقط کافیست از یک Text Editor ساده مانند Notepad++ برای سیستم‌عمل ویندوز و Wrangler برای مک استفاده کنید.
  2. برای ساخت یک سند جدید در نرم افزار Notepad++ بر روی گزینه File و سپس New کلیک کنید.
  3. سند HTML فایلی با فرمت .htm یا .html است. از این رو باید سند Notepad را با یکی از این پسوندها ذخیره نمایید.
  4. در سطر نخست عنصر DOCTYPE به نمایش درآمده است که نشان دهنده‌ی آخرین نسخه از HTML است.
  5. سپس تگ‌های شروع و پایان را به سند html اضافه نمایید. همچنین زبان html را English (en) معرفی کنید.
  6. در ادامه، تگ Header و تگ Title را اضافه کنید. همچنین می‌توانید جزئیات را با استفاده از تگ Charset اضافه نمایید.
  7. در ادامه تگ BODY را اضافه کنید.
  8. حال یک سند HTML خالی و آماده برای افزودن محتوا در اختیار دارید.
  9. برای افزودن محتوای متنی تگ به عنوان تیتر و تگ به عنوان پاراگراف را اضافه کنید. تا به اینجای کار توانستیم یک سایت پایه را به سادگی بسازیم.

آموزش گام به گام طراحی سایت با Wordpress

یکی از روش‌های طراحی سایت که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است استفاده از CMS‌ها است. مهم‌ترین دلیل محبوبیت CMS عدم نیاز به دانش برنامه‌نویسی است. برای طراحی سایت کافیست قالب مورد نظر خود را دانلود کرده و بر روی هاست آپلود کنید.

پیشنهاد مطالعه: وردپرس چیست؟
مزایای استفاده از CMS در طراحی سایت

• برای استفاده از CMS نیازی به کسب دانش برنامه‌نویسی و اصول فنی خاصی ندارید.
• طراحی سایت با استفاده از CMS‌ها بسیار مقرون به صرفه‌تر است و به مراتب هزینه کمتری دارد.
• افزونه‌ها و ماژول‌های فراوانی برای این نرم‌افزارها ارائه شده است و روزانه بر تعداد آنها افزوده می‌شود.
• نرم‌افزارهای CMS از رابط‌کاربری بسیار ساده‌ای برخوردار هستند. از این رو استفاده از آنها بسیار ساده و بدون پیچیدگی است.
• توسعه‌دهنده‌های بسیاری در سطح اینترنت در زمینه ارائه خدمات CMS فعالیت می‌کنند.
• امکان بروزرسانی نرم‌افزارهای CMS همواره فراهم است.
• سرعت طراحی سایت با استفاده از این روش به مراتب بیشتر است و می‌توان در مدت فقط چند روز سایت را راه‌اندازی نمود.


مزایا و سهولت استفاده از نرم‌افزارهای CMS موجب شده که تنوع در طراحی سایت‌ها کاهش یابد. همچنین در مقایسه با سایر روش‌ها از امنیت پایین‌تری برخوردار است. Wordpress یک سیستم مدیریت محتوا بر اساس CMS است که برای طراحی و راه‌اندازی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از وردپرس به سادگی می‌توانید محتوای سایت خود را مدیریت کرده و آن را بروزرسانی کنید. استفاده از این نرم‌افزار نیازی به داشتن دانش برنامه‌نویسی ندارد. مهم‌ترین ویژگی وردپرس متن باز بودن آن است که موجب توسعه آن و ارائه افزونه‌های بسیاری توسط افراد و شرکت‌های فعال در این حوزه شده است.

Wordpress یک سیستم مدیریت محتوا بر اساس CMS است که برای طراحی و راه‌اندازی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  1. ابتدا باید یکی از نرم افزارهای ومپ یا زمپ را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید. (لینک دانلود XAMPP) این کار یک پایگاه داده مناسب در اختیار شما قرار می‌دهد تا برای آپلود سایت دچار مشکل نگردید.
  2. سپس نرم‌افزار وردپرس را بر روی یکی از پوشه‌های ومپ یا زمپ نصب نمایید.
  3. در مرحله‌ی بعد با وارد کردن آدرس http://localhost/phpmyadmin یک پایگاه‌داده محلی برای خود ایجاد کنید.
  4. در این قسمت بر روی New کلیک کرده و نام و نوع پایگاه‌داده را انتخاب نمایید تا یک دیتابیس جدید برای خود بسازید.
  5. با ورود به پنل وردپرس و ایجاد یک برگه جدید می‌توانید طراحی سایت خود را آغاز کنید.
  6. می‌توانید از ماژول‌های موجود در پایین صفحه در طراحی وب سایت خود استفاده کنید.
  7. با انتخاب گزینه‌ی Add Section منویی به صورت افقی به نمایش در می‌آید.
  8. سپس بر روی گزینه Add Wrap کلیک کنید.
  9. در این قسمت با انتخاب گزینه Add Item آیتم‌های مورد نیاز برای طراحی سایت در اختیار شما قرار می‌گیرد.

آموزش گام به گام طراحی سایت مخصوص نوجوانان

می‌توانید با استفاده از آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته مختص کودکان و نوجوانان کلیه مفاهیم لازم برای ساخت یک وب سایت و آپلود آن بر روی اینترنت را به زبان ساده ارائه دهید. این نوع آموزش برای افرادی که به طراحی سایت علاقه‌مند هستند و اطلاعات کافی در این زمینه ندارند تدوین شده است. دوره آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته نیازی به هیچ‌گونه پیش‌نیاز و دانش قبلی در زمینه وب سایت و برنامه‌نویسی ندارد. از این رو کودکان و نوجوانان بدون هیچ‌گونه مطالعه قبلی می‌توانند در دوره آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته شرکت کنند.

دوره آموزش گام به گام طراحی سایت برای کودکان

دوره آموزش طراحی سایت کودکان و نوجوانان آکادمی یاسان، به آموزش گام به گام طراحی سایت به کودکان و نوجوانان می‌پردازد. در این دوره سرفصل هایی مانند آموزش گام به گام طراحی سایت با وردپرس و Css و Html به کودکان آموزش داده می شود. برای آشنایی با این دوره می‌توانید در جلسه رایگان آکادمی یاسان ثبت نام کنید.

جمع بندی

شاید در نگاه اول آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته به نظر سخت و پیچیده بیاید. اما همین که کمی با روند کار آشنا شوید یادگیری باقی مراحل دیگر مشکل به نظر نمی‌رسد. موفقیت در این راه نیازمند فراگیری مهارت‌های خاص است. هرچه بتوانید در این حوزه بر مهارت‌های خود بیفزایید، قادر به طراحی و ساخت سایت‌های منحصر به فرد‌تر هستید. همین موضوع موجب جذب هرچه بیشتر مخاطبان شده و شما را در جایگاه یک فرد حرفه‌ای قرار می‌دهد.

خروج از نسخه موبایل