طراحی سایت با CSS و HTML
فهرست مطالب
به احتمال زیاد اگر تاکنون نام طراحی سایت (web design) را شنیده باشید، در کنار آن کلماتی نظیر CSS و HTML را نیز شنیده اید. در واقع طراحی سایت با CSS و HTML بسیار معروف بوده و اغلب برنامه نویسان و طراحان سایت، با این دو زبان، آشنایی کافی دارند. شاید در ابتدا فکر کنید که CSS و HTML دو زبان برنامه نویسی می باشند اما در اشتباهید؛ زیرا این دو، زبان های پایه برای طراحی وب سایت می باشند. در واقع در ادامه راه طراحی سایت بهتر است با زبان های جاوا اسکریپت، مفهوم طراحی سایت با پایتون و … آشنا شوید. اما این اصل که هرکس که قصد ورود به دنیای طراحی سایت را دارد باید در ابتدا با این دو زبان آشنا شود همیشه صادق است. در اصل طراحی سایت با CSS و HTML، شروعی برای تبدیل شدن به طراح سایت حرفه ای است و هر شخصی که می خواهد وارد چنین حرفه ای شود، باید به خوبی با این دو زبان که بسیار مهم می باشند، آشنا شود.
در این مقاله می خواهیم درباره طراحی سایت با CSS و HTML بیشتر آشنا شویم و درباره ی آن ها، اطلاعات مفیدی را بدست بیاوریم. اگر قصد ورود به چنین حرفه ای را دارید یا می خواهید در این زمینه، اطلاعات خود را افزایش دهید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به مطالب ارزشمند و مفیدی دست پیدا کنید و با آشنایی بیشتری گام در این مسیر بگذارید.
طراحی سایت با CSS چیست؟
نخستین عنوان از مقاله پیش رو، مربوط به طراحی سایت با CSS می باشد. کلمه CSS مخفف Cascade Styling Sheets بوده و به معنای صفحات استایل آبشاری می باشد. در واقع این زبان، یک سبکی می باشد که در آن استایل های مناسب ارائه شده و ویژگی های ظاهری موجود در وب سایت با آن تعریف می شوند. به عنوان مثال با این زبان، می توان یک عنصری را که حالت ثابت دارد، به حالت متحرک تبدیل کرد. البته نکته ی مهم در این بخش اینجاست که توصیه می شود برای طراحان مبتدی، ابتدا اقدام به یادگیری HTML کنند و سپس وارد CSS شوند. ترکیب این دو زبان بسیار هیجان انگیز است و می تواند طراح وب سایت را به سمت و سوی فعالیت های خلاقانه، هدایت کند.
طراحی سایت با CSS در چه مواردی قابل استفاده است؟
اصلی ترین استفاده از طراحی سایت با CSS در بخش رنگ آمیزی، طراحی پوسته و زمینه، ظاهر و نمای کلی سایت، سایه ها و حاشیه، طرح بندی های مختلف برای بخش های مختلف سایت و … می باشد.
اصلی ترین استفاده از در واقع فرض کنید HTML بتواند یک چارچوب کلی از طرح را برای ما ایجاد کند، CSS می تواند پوست و شکل و شمایل آن را برای طرح ریزی کند. بنابراین استفاده از این زبان طراحی، می تواند به طرح ما روح ببخشد و آن را از شکل ساده و بی روح، به یک طرح منسجم و زیبا تبدیل کند. بنابراین بسیار مهم است که در یادگیری این زبان کوشا باشیم و از آن برای درآمدزایی خود در این حرفه، استفاده نماییم.
طراحی سایت با HTML چیست؟
یکی دیگر از زبان های طراحی سایت که بالاتر از CSS در جایگاه نخست قرار دارد، HTML می باشد. در واقع طراحی سایت با HTML از مهم ترین فعالیت های یک طراح سایت می باشد. HTML مخفف Hyper Text Markup Language می باشد و معنی آن، نشانه گذاری فرا متنی می باشد. شاید در ابتدا فکر کنید تفاوتی میان این زبان و سایر متن ها وجود نداشته باشد اما باید این نکته را بدانید که به وسیله HTML، می توانیم کد های دستوری مانند Button را ایجاد و در سایت نمایش دهیم. در واقع علت اصلی عنوان کردن فرا متنی در این بخش، همین موضوع می باشد. پویایی، از اصلی ترین ویژگی این زبان طراحی می باشد. عملکردی که این زبان در طراحی ارائه می کند، قابل تحسین بوده و از آن در موارد زیادی در طراحی، استفاده می شود.
کاربرد HTML چیست؟
پس از آنکه کاربرد و موارد استفاده از CSS را عنوان کردیم، نوبت آن رسیده است درباره کاربرد HTML نیز صحبت کنیم. طراحی سایت با HTML از مزایایی برخوردار می باشد. این زبان طراحی توسط تمام مرورگر ها پشتیبانی شده و وجود آن در هر وب سایتی توسط این دسته از مرورگر ها، قابل مشاهده است. جالب است بدانید برنامه نویسی به وسیله این زبان آسان بوده و می توانیم با کمی پشتکار، آن را فرا بگیریم. اصلی ترین کاربرد این زبان طراحی، ارائه چارچوبی کلی برای سایت با نوشتن دستورات می باشد. در واقع طراح، کد های مخصوصی را برای یک وب سایت ارائه می کند تا بدنه ی اصلی آن تشکیل شده و سپس به وسیله CSS، اقدام به رنگ آمیزی و ارائه پوسته ای برای آن می کند.
-
آیا CSS و HTML زبان های برنامه نویسی اند؟
CSS و HTML زبان های پایه برای طراحی سایت می باشند. در واقع در ادامه راه طراحی سایت بهتر است با زبان های دیگر مانند جاوا اسکریپت، پایتون و … آشنا شوید. طراحی سایت با CSS و HTML، شروعی برای تبدیل شدن به طراح سایت حرفه ای است اما تمام مسیر را شامل نمیشود.
CSS و HTML چه تفاوت هایی با هم دارند؟
شاید اگر در ابتدای راه باشید، در بسیاری از موارد نام های CSS و HTML را در طراحی سایت با CSS و HTML با هم شنیده اید؛ به طوری که احتمالا با خود این موضوع را بررسی کرده اید که شاید این دو مورد با هم یکسان باشند و تمایزی وجود نداشته باشد. این موضوع اشتباه است؛ زیرا این دو زبان، کاملا متفاوت از یکدیگر می باشند. برای اینکه بهتر با تفاوت های این دو زبان آشنا شوید، به مقایسه زیر دقت نمایید.
- در طراحی سایت با CSS، عناصر و موارد قابل نمایش را به شکل و شمایل درخواستی تبدیل می کنیم. در حالیکه HTML ساختار صفحات را تنظیم و تشکیل می دهد.
- یک طراح می تواند کد های مخصوص CSS را در میان کد های HTML نوشت اما عکس این موضوع صدق نمی کند.
- کد های HTML در مقایسه با کد های CSS از پیچیدگی کمتری برخوردار می باشند و می توان آن ها را راحت تر یاد گرفت.
- تفاوت چهارم تخصصی تر است و برای طراحان سایت ملموس است. در HTML از تگ ها در دو طرف محتوا استفاده می کنیم اما این موضوع برای CSS متفاوت است و از انتخاب کننده ها یا سلکتور استفاده می کنیم.
جمع بندی نهایی طراحی سایت با CSS و HTML
طراحی سایت با CSS و HTML بسیار جذاب و در عین حال ساده است به طوریکه در سالیان گذشته در اکثر کشورهای پیشرفته آموزش طراحی سایت با CSS و Html به همه رده های سنی از کودکان و نوجوانان تا سنین بالاتر در دستور کار قرار گرفته است تا مقدمه ای باشد بر آشنایی آنها با تکنولوژی و آمادگی آنها برای ورود به دنیای مدرن. آکادمی یاسان نیز با برگزاری دوره طراحی سایت کودکان در تلاش است کودکان و نوجوانان فارسی زبان همگام با همسن و سالان خود در سایر نقاط جهان امکان شرکت در دوره های تخصصی طراحی سایت را داشته باشند و از بازار کار این حوزه در آینده بهره مند شوند. امروزه به دلیل استفاده زیاد از اینترنت، طراحان وب سایت دارای بازار کار مناسبی می باشند و می توان با افزایش مهارت در این زمینه، به آینده شغلی مناسبی در آن دست پیدا کرد. در انتها امیدواریم مطالب موجود، توانسته باشد نیازمندی های شما را در این زمینه برطرف کرده باشد.
عالی