فهرست مطالب
مهارت های هفتگانه ICDL تا چند سال پیش به عنوان امتیازی برای شما در محل کار به حساب میآمد و بسیاری از افراد توانایی های محدودی در حوزه کامپیوتر داشتند؛ اما در دنیای پویا و پیشرفته امروزی آشنایی مقدماتی با کارهای کامپیوتری در اکثر حوزه ها یک ضرورت به حساب میآید و حتی در زندگی روزمره ما نیز تاثیرات بسزایی خواهد داشت. مهارت های هفتگانه ICDL بهره برداری بهتر و باکیفیت بالاتر از ابزارهای کامپیوتری را برای افراد جامعه به ارمغان خواهد آورد. در ادامه بیشتر با ICDL آشنا خواهیم شد و مزایای یادگیری این مهارت ها در حوزه های مختلف و برای گروه های سنی متفاوت به همراه خواهد داشت را بررسی خواهیم کرد.
ICDL چیست؟
ICDL چیست؟ ضرورت یادگیری مهارت های کامپیوتری در سالیان اخیر، انجمن جوامع حرفه ای انفورماتیک اروپا را برآن داشت که شیوه آموزشی برای مهارت های هفتگانه کامپیوتر ابداع کند و در انتهای دوره ها گواهینامه و مدرک این دوره را به دانش آموختگان اهدا کند. این انجمن در سال 1995 کار خود را در اروپا تحت عنوان ECDL یا “European Computer Driving License” شروع کرد تا این که امروزه این گواهینامه و مدرک با اسم ICDL در سراسر جهان قابل اخذ است. داشتن این گواهینامه بهترین مدرک برای سنجش میزان آشنایی شما با مهارت های هفتگانه ICDL است و تقریبا تمامی ارگان ها و سازمان های دولتی این مدرک را به عنوان مدرک رسمی میشناسند.
ICDL مخفف چیست؟
همانطور که گفتیم نسخه اولیه ی آموزشی انجمن جوامع حرفه ای انفورماتیک اروپا در سال های اول تحت عنوان ECDL و محدود به کشورهای اروپایی بود اما با گذشت زمان و استقبال از این شیوه آموزشی و مدرک آن، نمونه بین المللی آن، ICDL، معرفی شد. ICDL مخفف International Computer Driving Licence و به معنای گواهینامه بین المللی کاربری رایانه است.
دوره مهارت های هفتگانه ICDL
گذراندن دوره ICDL و داشتن این مدرک به یکی از شرایط استخدام برخی سازمان ها و شرکت ها تبدیل شده است. در صورت مواجهه با اینچنین آگهی های استخدامی نیاز به نگرانی نیست چرا که دوره مهارت های هفتگانه ICDL، با استانداردهای تایید شده جهانی توسط موسسات داخلی و خارجی برگزار میشوند و مدرک این دوره ها مورد تایید 149 کشور جهان است. مهارت های هفتگانه ICDL از سال 1383 در ایران نیز به صورت رسمی آموزش داده میشود و مدرک رسمی آن که یکی از معتبرترین مدارک در این حوزه است به دانش آموختگان اهدا میشود. علاقمندان میتوانند در سراسر جهان با گذراندن این دوره 130 ساعته و قبولی در 7 مرحله آزمون آن آزمون آن این مدرک را دریافت کرده و با ارائه این مدرک تسلط خود به مهارت های هفتگانه ICDL را به کارفرمایان در سراسر جهان اثبات کنند.
مهارت های هفتگانه ICDL شامل کدام مهارت ها هستند؟
مهارت های هفتگانه ICDL که شما برای دریافت این مدرک نیاز دارید و در طی دوره ها به شما آموزش داده خواهد شد شامل IT (آی تی)، ویندوز (Windows)، ورد (Word)، اکسل (Excel)، اکسس (Access)، پاورپوینت (Powerpoint) و اینترنت (Imternet) میشود.
IT (آِی تی)
در دوره آموزش مهارت های هفتگانه ICDL، مبانی و مفاهیم اصلی IT یا فناوری اطلاعات مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
ویندوز (Windows)
یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین سیستم عامل ها، ویندوز است. بنابراین آشنایی با ویندوز برای مدیریت فایل ها و استفاده از کامپیوتر از بنیادی ترین نیازها در مهارت های هفتگانه ICDL است.
ورد (Word)
در مجموعه آفیس (Office) که توسط مایکروسافت طراحی و ساخته شده است، برنامه ورد که برای پردازش متن مورد استفاده است یکی از پرکاربردترین ابزارهاست. در آموزش های ICDL آشنایی با ورد، کاربردهای آن ، نحوه استفاده از این برنامه و بخش های مختلف دیگر این برنامه در دستور کار قرار میگیرد.
اکسل (Excel)
یکی دیگر از برنامه های پرکاربرد آفیس، اکسل میباشد. از این نرم افزار برای جدول بندی، انجام محاسبات عددی در جداول، حسابداری، فرمول نویسی و … استفاده میشود که در دوره ICDL دانش آموزان با تمامی استفاده های این برنامه آشنا خواهند شد.
اکسس (Access)
یکی دیگر از مباحثی که در دوره های ICDL آموزش داده میشود آموزش یکی دیگر از برنامه های مایکروسافت یعنی Access و شیوه استفاده از نرم افزار پایگاه داده هاست.
پاور پوینت (Powerpoint)
نرم افزار پاور پوینت یکی دیگر از نرم افزارهای پرکاربرد آفیس است که معمولا برای ارائه کنفرانس ها، مقالات علمی بصورت متن و تصویر مورد استفاده قرار میگیرد. در دوره مهارت های هفتگانه ICDL شیوه استفاده از این نرم افزار برای ارائه هرچه بهتر و باکیفیت تر مطالب آموزش داده میشود.
اینترنت (Internet)
امروزه بسیاری از ارتباطات بر بستر اینترنت صورت میگیرد و آشنایی با این پدیده و نکات آن بسیار پرکاربرد خواهد بود. استفاده صحیح از اینترنت و با تنظیمات و شرایط مناسب تاثیرات خارق العاده ای در زندگی شخصی و کاری شما خواهد داشت.
کاربردهای مهارت های هفت گانه ICDL در حوزه های مختلف
تکنولوژی در دنیای مدرن امروز، در بسیاری از حوزه ها برای خود جایگاهی پیدا کرده است و شرکت ها برای توانایی رقابت به ناچار باید از به روز ترین تکنولوژی ها بهره ببرند. مهارت های هفت گانه ICDL که به آن ها اشاره کردیم، از مبانی و اساس علوم کامپیوتر به حساب میآیند. این مهارت ها در عین سادگی کاربردهای فراوانی دارند تا جاییکه حتی اگر برای ورود به شغل مناسب خود نیازی به این مهارت ها ندارید، مطمئن باشید با یادگیری این مهارت ها تاثیر بسیاری در زندگی روزمره خود میتوانید بگذارید.
رده سنی مناسب برای یادگیری مهارت های هفت گانه کامپیوتر کدام است؟
مهارت های هفت گانه ICDL برای تمامی گروه های سنی که با حداقل های استفاده از کامپیوتر آشنایی دارند توصیه میشود. دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان و مدیران به راحتی با استفاده از این مهارت ها میتوانند در بین رقبای خود پیشتاز باشند.
کودکان نیز با فراگیری مهارت های هفت گانه کامپیوتر در سطوح ابتدایی میتوانند راه خود راه در مسیر آشنایی با تکنولوژی هموارتر کنند. آموزش های مخصوص کودکان در تمامی حوزه ها مانند برنامه نویسی برای کودکان وجود دارد و مهارت های هفت گانه ICDL نیز از این موضوع مستثنی نیست و آموزش این مهارت ها در سطوح ابتدایی کمک بسیاری به کودکان خواهد کرد.