5 قانون بهمنظور کاهش عوارض استفاده از موبایل
فهرست مطالب
عوارض استفاده از موبایل گریبانگیر کودکانی است که به طور افراطی و بدون قانون به صفحهنمایش گوشی، تبلت، لپتاپ و… خیره میشوند. احتمال بروز عوارضی همچون سردرد، گردن درد، خستگی چشم، مشکلات بینایی و… برای این دسته از کودک بسیار زیادتر از سایرین میباشد. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط مرکز تحقیقات “پیو”، 71 درصد از والدین، از بابت این که کودکانشان مدت بسیار زیادی به صفحه گوشی خیره میشوند؛ اظهار نگرانی کردهاند. با توجه به اینکه در دنیای امروزی، پشت کردن به گوشی و استفادهنکردن(و سایر گجتها هوشمند) تا حدودی غیرممکن است. بااینوجود چگونه کودکان میتوانند از این وسایل استفاده کنند اما عوارض استفاده از موبایل برای آنها رخ ندهد؟ در ادامه 5 قانون درباره چگونگی استفاده صحیح از موبایل را بیان میکنیم تا با رعایت آنها، بتوانید مضرات موبایل برای کودکان را به حداقل برسانید.
رعایت فاصله استاندارد میان چشم و صفحهنمایش، چگونه میتواند عوارض استفاده از موبایل را کاهش دهد؟
معمولاً کودکان و نوجوانان برای استفاده از موبایل، صفحهنمایش آنها را در فاصله 8 الی 10 اینچی(20 الی 25.4 سانتیمتری) چشم خود قرار میدهند. همچنین بهجای اینکه گردن آنها صاف باشد و روبهرو نگاه کنند؛ گردن خود را خم میکنند (مشکلات گردن، شانه و ستون فقرات ازاینگونه رفتارهای نادرست نشات میگیرند) و به صفحهنمایش خیره میشوند. این امر باعث میشود تا مشکلات بینایی(نزدیکبینی) کودک تشدید شود؛ چرا که کم بودن فاصله صفحهنمایش گوشی نسبت به چشم، باعث میشود تا چشم برای واضح دیدن صفحهنمایش فوکوس کند. همین امر عضلات چشم را خسته میکند و در آینده مشکلات بینایی متعددی به وجود میآورد. رعایتنکردن این قانون باعث شده است که مشکلات بینایی در 40 سال پیش 25 درصد افزایش یابد. بنا بر توصیه پزشکان، فاصله استاندارد و مناسب بین صفحهنمایش و چشم انسان باید 2 فوت (61 سانتیمتر) باشد. بنابراین به کودک خود توصیه کنید که در حین کارکردن با موبایل این فاصله را حفظ نماید.
از قانون 20/20/20 پیروی کنید
تمام متخصصان بر الزام قانون 20/20/20 برای افرادی که طولانی مدت با صفحات نمایش درگیر هستند، هم نظر هستند .گاها والدین به اشتباه، برای کاهش عوارض استفاده از موبایل، به خرید عینکهای مخصوص میپردازند. اما پیروی از قانون 20/20/20 میتواند جایگزین خوبی برای عینکهای مخصوص(و سایر روشها) باشد. اما قانون 20/20/20 چیست؟
این قانون بیان میکند که کودک هر 20 دقیقه یکبار به شی ای که در فاصله 20 فوتی(6 متری) او قرار دارد؛ 20 ثانیه نگاه کند. این کار استراحت خوبی برای عضلات چشم به حساب میآید.این قانون برای بزرگسالان نیز به همین صورت تویه می شود .
بازی خارج از محیط خانه را نیز در برنامه کودکانتان قرار دهید
بازی در خارج از خانه مزایا متعددی برای کودک دارد که عبارتند از:
- کمتر اذیت شدن چشم
- قرارگیری در معرض نور باعث ترشح دوپامین میشود که همین موضوع به رشد کره چشم کمک میکند
- احتمال مبتلا شدن به مشکلات بینایی تا 50 درصد کاهش مییابد
همچنین تحقیقات انجام شده بر روی 10 هزار کودک نشان میدهد که هر یک ساعت بازی کردن در محیط بیرون(به مدت یک هفته)، خطر ابتلا به نزدیک بینی را تا 2 درصد کاهش میدهد. در واقع در این حالت دوپامین ترشح میشود و از ابتلا به نزدیک بینی جلوگیری می کند.
به صورت منظم به چشم پزشک مراجعه کنید
برای داشتن چشمانی سالم و بدور از مشکل لازم است که هر سال یکبار به دکتر چشم پزشک مراجعه کنید. این کار سبب میشود تا مشکلات احتمالی را به موقع شناسایی کنید و از رشد آن جلوگیری به عمل بیاورید. توجه داشته باشید که این قانون بسیار مهم است و نباید آن را به هر دلیلی نادیده بگیرید.
مزیت معاینه سالانه چشم علاوه بر شناسایی مشکل و رفع آن، این است که شما میتوانید توصیههای پزشک درباره نحوه مراقبت از چشم و کاهش عوارض استفاده از موبایل را بشنوید و اطلاعات خوبی در این زمینه کسب کنید.
زمان مشخصی برای کار کردن کودک با موبایل در نظر بگیرید
کودکان تنها در یک زمان مشخص(برای مثال 2 ساعت در ظهر) میتوانند از موبایل استفاده کنند و سایر زمانها را باید به انجام فعالیتهای دیگر بپردازند. برای مثال آنها میتوانند علاوه بر کار با گوشی، به انجام بازیهای فکری و… مشغول شوند. پرداختن به فعالیتهای دیگر باعث میشود تا کودک از مشکلات و عوارض استفاده از موبایل در امان بماند. علاوه بر این موضوع، پرداختن به بازی و فعالیتهای دیگر سبب میشود تا مهارتهای فیزیکی، تحلیلی، شناختی و … او تقویت شود. اهمیت بازیهای حقیقی(بازیهایی که در فضای حقیقی انجام میشوند) را دست کم نگیرید؛ چرا که این بازیها هستند که کودک را با محیط اطراف آشنا میکنند و باعث میشوند تا کودک با دنیا ارتباط برقرار کند. برای اطلاع از مدت زمان استفاده فرزندتان از موبایل نرم افزار های بسیاری ساخته شده که مشهورترین این نرم افزارها توسط گوگل طراحی شده است. شما با استفاده از google family link میتوانید میزان استفاده فرزندتان از گوشی را مدیریت کنید.
درمورد داشتن گوشی و تبلت شخصی داشتن کودکان و نوجوانان هم مطالبی بذارید
ممنون
سلام چقدر عالی بود من با اولین سرچ به مقاله شما رسیدم و رفتم سایتتون هم دیدم خیلی عالی بود
من متوجه نشدم قانون 20/20/20 توی هر 20 دقیقه 20 ثانیه به چه چیزی خیره شیم ؟