مقالاتمطالب آموزش برنامه نویسی کودکان

کشور های مختلف برای آموزش برنامه نویسی به کودکان چقدر هزینه می کنند؟

برخی کشورها در نظر دارند تا با وارد کردن برنامه درسی کدنویسی برای کودکان، دانش­‌آموزان و آموزش مهارت­‌های لازم در این زمینه، آن‌ها را برای روبرو شدن با دنیای ربات­‌ها و ماشین­‌ها درآینده آماده کنند. سرمای­ه‌گذاری در بحث آموزش فناوری به هدف برخی کشورها تبدیل شده است، حال بعضی توانسته‌اند به نقاط خوبی برسند و برخی هنوز اول راه‌ هستند. به جهت تغییراتی که فناوری در گوشه گوشه زندگی ما ایجاد کرده، آموزش برنامه نویسی امری اجتناب ناپذیر به حساب می‌آید. حال در این مقاله قصد داریم تا کنکاشی پیرامون اینکه کشور های مختلف برای آموزش برنامه نویسی به کودکان چقدر هزینه می کنند، داشته باشیم.

کدام کشورها آموزش برنامه نویسی به کودکان را پیاده‌سازی کرده‌اند؟

امروزه برنامه نویسی کودکان در کشور های مختلف پیاده سازی شده است به طوری که آموزش برنامه نویسی به کودکان یا علم رایانه اهمیتی به اندازه یادگیری زبان خارجه، ریاضی و … در مدارس پیدا کرده است؛ از طرف دیگر باوری در حال شکل‌گیری است که طبق آن هر کودک می‌بایست چیزی از این علم بیاموزد. برخی کشورها از جهت آن که به این نیاز پاسخ دهند برنامه‌نویسی و علوم رایانه را از هم جدا کردند و در مدارس ابتدایی به آموزش آن مشغول‌اند. بیایید ببینیم کشور های مختلف برای آموزش برنامه نویسی به کودکان چقدر هزینه می کنند:

سنگاپور

با وجود اینکه پیش از این، از سال 2014، آموزش علوم رایانه در سنگاپور پذیرفته شده بود اما از سال 2020 این آموزش الزامی شده است. وزارت آموزش و پرورش سنگاپور اعلام کرده بود که قصد دارد در سال 2020 به جای درنظر گرفتن کلاس‌های برنامه نویسی به عنوان فعالیت فوق برنامه، آن را در طول مدرسه اجباری کند.

آن طور که گفته شده این کلاس‌ها شامل 10 ساعت آموزش مفید برنامه نویسی خواهد بود. در سال 2014 این کلاس‌ها که سابقا «برنامه نویسی برای تفریح» نامیده می‌شد به صورت کلاس‌های مفید فوق برنامه در دوره‌های ابتدایی و راهنمایی برگزار می‌شد. در سنگاپور مکان‌های متعددی وجود دارند که به کودکان آموزش برنامه‌نویسی می‌دهند؛ از جمله این مکان‌ها می‌توان به First code Academy، Saturday Kids، Computhink Kids، SG Code Campus و Early Coders Academy اشاره کرد.

در سال 2017 دولت سنگاپور اعلام کرد که برنامه‌ی 3 میلیون دلاری‌اش، توزیع صد هزار گجت جیبی قابل برنامه‌نویسی در میان دانش‌آموزان و جوانان طی دو سال آینده را هدف قرار داده است. این گجت‌ها برای آموزش نحوه کد­نویسی در اختیارشان قرار خواهد گرفت.

فیلیپین

شاید اگر بدانید که در مقایسه با مالزی، ویتنام، تایلند و اندونزی، فیلیپین کمترین سرمایه‌گذاری را روی کدنویسی کودکان انجام داده است، تعجب کنید. در حقیقت کودکان، والدین و مربیان فیلیپینی کسانی هستند که خواهان یادگیری برنامه نویسی‌اند و می‌خواهند آن را بخشی از دوره ابتدایی کنند. طبق آمار 97 درصد کودکان فیلیپینی علاقه‌مند به یادگیری درباره برنامه نویسی‌اند و 96 درصد آرزو می‌کنند که کاش برنامه نویسی تبدیل به یک درس در مدرسه‌ها شود! اگرچه دولت این کشور معتقد به اهمیت برنامه نویسی برای کودکان است، اما همچنان در سراسر کشور اقدام ویژه‌ای از طرف دولت دیده نشده است.

یکی از مکان‌هایی که در فیلیپین برای آموزش کدنویسی به کودکان آغاز به کار کرده Kaya coding نام دارد که توسط گروهی از دانش‌آموختگان دانشگاه استنفورد با سابقه کار در شرکت‌هایی نظیر گوگل، اپل و دیگر شرکت‌های Silicon Valley تاسیس شده است. خواسته ‌‌آن‌ها این است که هر کسی در هرجا به کدنویسی دسترسی داشته باشد.

از آنجایی که حدود 93 درصد دانش‌آموزان فیلیپینی مایل به برداشتن کلاس‌های فوق برنامه‌اند و 39 درصد آن‌ها از همین حالا در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند، به عنوان کودکانی علاقه‌مند و مایل به یادگیری کدنویسی شناخته می‌شوند که حاضرند به مراتب وقت و تلاش بیشتری در این راه صرف کنند.

استرالیا

از آن جهت که اکثر شغل‌های آینده محتاج دانش بیشتری نسبت به مشاغل امروزی هستند، استرالیا کودکان این کشور را برای بر عهده گرفتن شغل‌های آینده آماده می‌کند. این کشور برنامه دارد تا از بچه‌های مهدکودک‌ها گرفته تا بچه‌های بزرگتر را با مفاهیم اساسی برنامه نویسی آشنا کند تا مبادا در مقایسه با سایر کشورها از قافله عقب بماند. دولت استرالیا مبلغ 64 میلیون دلار بودجه به آموزش زود هنگام و مدارس پیشگام Stem تحت شعار «تمام استرالیایی‌ها با سواد دیجیتال و Stem سنجیده می‌شوند» اختصاص داده است.

به جهت تلاش برای فراهم آوردن آموزش برنامه نویسی در استرالیا، مکان‌هایی وجود دارد که اشخاصِ مایل به یادگیری می‌توانند به آن‌ها مراجعه کنند. چالش‌های فناوری دیجیتال استرالیایی‌ها مجموعه‌ای از آموز‌ش‌ها و فعالیت‌های آنلاین رایگان برای تمام دانش‌آموزان استرالیایی است. چالش‌های دیجیتال کلاس‌هایی آنلاین و بدون منبعی مشخص هستند که برای دوره ابتدایی استرالیایی‌ها تنظیم شده‌اند: فناوری‌های دیجیتال.

آفریقای جنوبی

برنامه نویسی کودکان، در کشورهای مختلف بسیار جدی گرفته می‌شود؛ از آنجایی که در حال حاضر هم 50 درصد مشاغل نیازمند مهارت‌های فنی هستند زمانی‌که بحث آموزش کدنویسی به کودکان مطرح می‌شود، دولت‌ها این آمار 50 درصدی را به چشم یک انگیزه برای جدی گرفتن این آموزش‌ها به کودکان می‌بینند. آفریقای جنوبی کار خود را با ارائه برنامه‌هایی برای معلمان به جهت آشنایی آن‌ها با نحوه کدنویسی و چگونگی آموزش آن در سال 2020 شروع کرده است و هنوز راه درازی برای رسیدن به یک نقطه مطلوب دارد. این کشور برای آغاز کار برنامه دارد تا 1000 مدرسه را هدف قرار دهد.

مکان‌های مختلفی هستند که دوره‌های آموزش کدنویسی ارائه می‌دهند؛ برای مثال مکان‌هایی نظیر Codex، CodeSpace و Code College این دوره‌ها را ارائه می­‌دهند. بیشترین شغل مورد نیاز در آفریقای جنوبی «مهندسی نرم‌افزار» است و این دلیلی است که چرا دولت آفریقای جنوبی توجه ویژه‌ای به آموزش فنی دارد. آنها قصد دارند زمانی‌که بحث مشاغل آینده مطرح است کودکانشان آموزش‌های لازم را دیده باشند.

امارات متحده عربی

شاید در نگاه اول هضم این موضوع کمی دشوار باشد اما زمانی که پیرامون برنامه نویسی کودکان در کشور های مختلف جستجو می‌کنید به نام کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بر خواهید خورد. امارات متحده عربی یکی از معدود کشورهایی بود که به انطباق سیستم آموزشی با تغییرات فناوری در سراسر جهان پاسخ داد. بیش از 90 درصد والدین در امارات متحده عربی می‌خواهند به کودکانشان برنامه‌نویسی آموزش داده شود، 35 درصد مدارس به خواست والدین پاسخ دادند و شروع به اجرایی کردن کلاس‌های آموزش کدنویسی برای دانش‌آموزان کردند.

زمانی‌که نام امارات متحده عربی به میان می‌آید گفتن این نکته ضرورت پیدا می‌کند که این کشور شروع به دگرگون ساختن تمام سیستم آموزشی کرده تا بیشتر آن را وابسته به کتاب‌های الکترونیک، رباتیک و دیگر فناوری‌های در حال ظهور کند.

مکان‌هایی نظیر The Code، Fun Robotics، Stem for Kids، La wagon و Skill Bloc جاهایی در امارات متحده عربی هستند که شروع به آموزش کدنویسی کرده‌اند. یکی از ابتکاراتی که در امارات متحده عربی صورت گرفت طرح «یک میلیون برنامه‌نویس عرب» بود که هدف از اجرای آن اطمینان از آموزش یک میلیون عرب برای تکنیک‌های برنامه‌نویسی مجازی طی سه سال آینده است.

قطر

از دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس که تلاش می‌کند کودکانش را برای تغییرات فنی که قرار است در آینده صورت گیرد آماده کند و آنان را با زبان این آینده – برنامه نویسی- آشنا کند، کشور قطر است. این کشور با احداث 8 تا 12 مدرسه جدید، به عنوان یکی از سریع‌ترین بخش‌های آموزش و پرورش منطقه خلیج فارس شناخته شده است. اقداماتی از این دست موجب شده تا قطر به عنوان کشوری شناخته شود که به آموزش صحیح دانش‌آموزان آن به جهت تامین نیازهای علمی آینده‌اش بسیار بها می‌دهد. قطر افزون بر اینکه یکی از سریع‌ترین بخش‌های آموزش در حوزه خلیج فارس است، پنجمین کشور از نظر کیفیت برای تحصیل و آموزش دیدن می‌باشد.

کشور های مختلف برای آموزش برنامه نویسی به کودکان چقدر هزینه می کنند

یکی از مکان‌هایی که در قطر علوم رایانه را ترویج می‌دهد مرکز حمد ابن جاسم برای تحصیل علوم رایانه K-12 است که هدف آن ترویج علوم رایانه در مدارس سراسر قطر می‌باشد تا به این ترتیب تفکر محاسباتی دانش‌آموزان را گسترش دهد.

ضرورت آموزش برنامه نویسی به کودکان

آموزش برنامه نویسی به کودکان در کشورهای مختلف موضوعی است که توجهات زیادی را به خود معطوف کرده است. جهان بیش از پیش در حال تغییر است و هیچ کشوری نمی‌خواهد که در گذشته باقی بماند. شاید یکی از دلایلی که این موضوع تا این حد در کشورهای توسعه‌ یافته و یا در حال توسعه مورد توجه قرار گرفته همین باشد. آینده از آن فناوری خواهد بود، در این شکی نیست، اما نبرد بین کشورها برای تصاحب جایگاه نخست در عرصه فناوری دیجیتال سبب شده تا از هم اکنون به فکر تربیت نیروهای کارآمد آینده باشند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا