مطالب آموزش برنامه نویسی کودکان

مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن

فراگیری مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن

در این مقاله قصد داریم به بررسی مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن بپردازیم. تکنولوژی هر روز در حال رشد است و تغییرات به وجود آمده طی سالیان گذشته به راحتی قابل مشاهده است. در سال 2000 میلادی کمتر از 7 درصد جمعیت جهان دسترسی آنلاین داشتند، در حالی که امروز بیشتر از نصف مردم جهان به اینترنت دسترسی دارند.

این رشد استفاده از اینترنت و فناوری، حضور در صحنه بیشتری را برای برنامه نویس‌ها و توسعه دهندگان برنامه‌های کامپیوتری می‌طلبد. این موضوع از طرف دیگر بدین معنا است که تعداد برنامه نویس‌ها هم در حال افزایش است و نیاز به آنها در سال‌های پیش رو حتی بیشتر هم خواهد شد. مهارت‌هایی وجود دارد که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس موفق به آنها نیاز دارید.

به چه مهارت هایی برای برنامه نویس شدن نیاز دارید؟

بر اساس مطالعه ای که توسط Evans Data Corporation در سال 2020 انجام شد، در حال حاضر 26.9 میلیون توسعه دهنده برنامه‌های کامپیوتری در سراسر جهان وجود دارد، و پیش بینی می‌شود که این رقم در دهه پیش رو با رشد 75 درصدی مواجه شود که البته با رشد جمعیت در سراسر جهان نیز همراه خواهد بود. این رشد به معنی آن است که ایجاد تکنولوژی‌های نوین اتفاق خواهد افتاد و مشاغل مرتبط با برنامه نویسی نیز افزایش خواهند یافت.

تعداد زیادی از والدین از همان سنین پایین شروع به آموزش کدنویسی کامپیوتری به کودکان‌شان کرده‌اند تا آنها بتوانند مهارت‌های لازم برای برنامه نویسی را در طول مسیر رشد کسب کنند. در این بین، حتی مدارس و مهدکودک‌ها نیز فعالیت‌ها و بازی‌های مختلف برنامه نویسی را برای کودکان اجرا می‌کنند تا در فراگیری مهارت های لازم برای برنامه نویسی به آنها کمک کنند.

از طرف دیگر، کسانی که کمی سن بالاتری دارند نیز می‌توانستند در مورد برنامه نویسی بیشتر بیاموزند ولی در این سن نیازمند تلاش بیشتری برای یادگیری آنها خواهند بود. در برخی موارد نیز مهارت‌های خاصی وجود دارد که برای دانستن اینکه مناسب ورود به دنیای برنامه نویسی و کدنویسی هستید یا نه، کمک می‌کند.

بنابراین، در اینجا به برخی از مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن که معتقدیم راه را برای تبدیل شدن مردم به یک برنامه نویس موفق آسان‌تر می‌کند، اشاره می‌کنیم:

– تفکر منطقی

بعضی افراد در ساده‌ترین موقعیت‌هایی که با آنها مواجه می‌شوند، به شکلی منطقی فکر می‌کنند، در حالی که دیگران ممکن است به نظر بیاید که در این موضوعات گیر کرده‌اند و وقتی صحبت از تفکر منطقی به میان بیاید با سختی‌هایی روبرو شوند. برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس موفق و دانستن چگونگی نوشتن کد، مهم است که اندکی منطق داشته باشیم. ما معتقدیم که پزشکان و ریاضیدانان می‌توانند به آسانی تبدیل به برنامه نویس شوند که این موضوع به عادت و راه و روش آنها در تفکر منطقی و حل مشکلات‌شان برمی‌گردد.

منطق برای کدنویس‌ها و برنامه نویس‌ها بسیار با اهمیت قلمداد می‌شود زیرا که به آنها امکان یافتن باگ‌ها (ایرادات کدنویسی) و مشکلات کد نوشته شده را می‌دهد و در نتیجه می‌توانند آنها را مدیریت و برطرف نمایند. شما در واقع می‌توانید روی مهارت‌های منطقی خود کار کنید که این کار توسط انواع بازی‌ها و رفتن سراغ ابزاری که به شما مسائل و موقعیت‌هایی را طرح می‌کنند و از شما می‌خواهند آن را حل یا مدیریت کنید، انجام می‌شود.

مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن

همچنین شما می‌توانید با استفاده از تمرین تفکر شرطی مهارت‌های منطقی خود را ارتقا دهید. اساس تفکر شرطی بر این است که “اگر این رخ دهد، پس آن کار را می‌کنیم”. البته در کنار این اصل، همچنان مهم است که بدانید آنچه شما ارائه می‌دهید صرفا یک پیشنهاد است و ممکن است منتج به تنها پاسخ درست نباشد.

– تفکر انتزاعی

اگر قصد دارید برنامه نویس شوید و مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن را بیاموزید، مهم است که بدانید کدنویسی چیزی نیست که شما بتوانید اندازه‌گیری کنید یا به طور فیزیکی آن را مشاهده کنید. به همین دلیل است که شما احتیاج خواهید داشت تا آن را طوری تصور کنید که تصویر کلی برای شما شکل بگیرد. این به چه معنا است؟ این موضوع یعنی کدنویس‌ها و برنامه نویس‌ها نیازمند این خواهند بود تا به سطوح مختلف یک شی فکر کنند، زیرا که تفکر انتزاعی نوعی از تفکر است که بدون حضور شی انجام می‌شود.

تفکر انتزاعی یعنی اینکه شما احتیاج خواهید داشت تا به کد از زوایای مختلف نظر بیندازید و استنتاج‌های مختلفی غیر از آنچه که مستقیما از آن برداشت می‌شود، داشته باشید. برای اینکه به خودتان در کسب این مهارت کمک کنید، نیاز دارید تا وارد بحث با سایرین شوید زیرا از این طریق، آنها به شما کمک خواهند کرد تا با ایده‌های جدیدی مواجه شوید که به شما شانس نگاه به اشیا از زوایای مختلف را می‌دهد.

– ارتباطات

از آنجایی که یکی از موضوعاتی که به شما کمک خواهد کرد تا تفکر انتزاعی داشته باشید، گفتگو با سایر مردم و گوش دادن به نقطه نظرات آنها است، بنابراین مهم است تا مهارت‌های ارتباطاتی خوبی داشته باشید و بدانید که چگونه با دیگران کنار بیایید و نظرات مختلف را مدیریت کنید. یکی از مسائل کلیشه‌ای در رابطه با کدنویس‌ها این است که کدنویس‌ها به صورت انفرادی و در گوشه‌ای بدون ارتباط با مردم کار می‌کنند که در واقع صحت ندارد.

کنار آمدن با همکاران برای مدیریت مشکلاتی که ممکن است در حین کدنویسی پیش بیاید، مهم است چرا که یک نظر به تنهایی کافی نیست و برخی از مواقع نظرات مختلف کمک می‌کنند تا راه حل نهایی بدست آید. بنابراین، برای کسب مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن موفق، لازم است تا با دیگران کنار بیایید و بدانید چگونه به خوبی با دیگران تعامل کنید.

مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن

– توجه به جزئیات

نوشتن کد ممکن است پروسه‌ای پیچیده به نظر بیاید، در حالی که در واقعیت این کار نیاز به کسی دارد که به جزئیات کوچک توجه می‌کند تا پروسه را سریع‌تر انجام دهد. مخصوصا وقتی موضوع ارورها و باگ‌های برنامه نویسی پیش می‌آید برنامه نویس نیاز خواهد داشت تا بداند که چگونه آنها را بیابد و برطرف کند. این مهارت با توانایی تمرکز همراه است. وقتی که شما بدانید دنبال چه چیزی هستید، موفق خواهید شد تا توجه خود را متمرکز آن کنید و این موضوع به مرور زمان، به شما امکان تسریع پروسه ساخت اپلیکیشن، نرم افزار و صفحات وب را خواهد داد.

– مهارت‌های ریاضیاتی

یکی از مزایای متمایز آموختن کدنویسی، پیشرفت ریاضی شما است. اگرچه کدنویسی می‌تواند شما را به یک ریاضیدان بهتر تبدیل کند، با این حال شما نیاز دارید تا مهارت‌های ابتدایی ریاضی که امکان کدنویسی بهتر را به شما می‌دهد داشته باشید. تصور می‌شود که کسانی که در ریاضیات خوب نیستند، ممکن است یادگیری کدنویسی برایشان مشکل باشد، بنابراین اگر شما همواره شاگرد خوبی بوده‌اید پس حتما برنامه نویسی حرفه مناسبی برای شما است.

شباهت‌های بسیاری بین برنامه نویسی و ریاضی وجود دارد و برنامه‌های بسیاری نیاز به تفکر ریاضیاتی برای کدنویسی دارند. در نتیجه درک خوب از ریاضیات در برنامه نویسی و کدنویسی به کمک شما خواهد آمد.

به طور حتم، هر کسی می تواند در کسب مهارت های لازم برای برنامه نویس شدن یا کدنویس شدن موفق باشد، اما یک سری مهارت‌های ابتدایی وجود دارند که این پروسه را آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند. برخی از این مهارت‌ها که یک برنامه نویس نیاز دارد، با کدنویسی هم بدست می‌آیند و به همین دلیل است که برخی از مدارس برنامه نویسی را در قالب برنامه درسی می‌گنجانند تا کودکان آن را در مدرسه بیاموزند.

اگر شما هم می‌خواهید به کودک خود کمک کنید تا کدنویسی را بیاموزد و در میان انبوه نیروی کار آینده جایی را برای خود رزرو کند، کلوب کدنویسی آکادمی یاسان این امکان را برای کودکان و نوجوانان شما فراهم آورده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا