مقالات

Unity (یونیتی)

موتور بازی سازی یونیتی

Unity یا Unity3D، یک موتور بازی و محیط یکپارچه‌ی توسعه (IDE=Integrated Development Enviornment)، برای تولید رسانه‌های تعاملی می‌باشد. این نرم افزار به طور عمده، ابزاری برای تولید بازی‌های ویدیویی بوده و تکنولوژی آن برای اجرای گرافیک، صدا، فیزیک، تعاملات و شبکه به کار می‌رود. Unity به خاطر داشتن توانمندی‌های مدل سازیِ سریع و زمینه‌های گسترده‌ای که می‌تواند در آن‌ها به کار برود، مشهور شده است.

unity

تاریخچه Unity

اولین نسخه این نرم افزار توسط دیوید هِلاگسون، جوچیم آنت و نیکولاس فرانسیس در دانمارک و در ۶ ام ژانویه‌ی سال ۲۰۰۵ منتشر شده است و هدف آن تولید موتورِ بازی با ابزارهای قدرتمند برای بازی سازهای آماتور بوده که تنها برای سیستم عامل mac قابل دسترسی بوده است. به علاوه بازی سازها تنها می‌توانستند تولیدات خود را بر روی تعداد کمی از پلت فرم‌ها اجرا کنند. دو تصویر زیر نشان دهنده فضای نسخه اولیه یونیتی می‌باشد.

unity
unity

این در حالی است که امروزه یونیتی بر روی ویندوز  و mac قابل پشتیبانی و بر روی پلت فرم‌های فراوانی قابل اجرا است.

یونیتی

Unity چیست و چرا از آن استفاده می شود؟

Unity محبوب‌ترین موتور بازی چند پلتفرمه (Cross-platform) در جهان است، و ویژگی‌های بسیار زیادی دارد. این نرم افزار به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است تا شما بتوانید هر بازی را که تصورش را می‌کنید، تولید کنید. از این نرم افزار می‌توانید برای ایجاد بازی‌های ویدیویی، کنسول‌ها و دستگاه‌های موبایلی استفاده نمایید.

همچنین یونیتی ترکیبی از سه جزء زیر می‌باشد:

۱- یک موتور بازی: شما می‌توانید بازی‌های گوناگونی را در آن ایجاد و در محیط‌های مختلف اجرا کنید.

۲- یک برنامه کاربردی: که می‌توانید قطعات بازی را در محیطی گرافیکی در کنار یکدیگر قرار دهید (IDE).

۳- ویرایشگر کد

یونیتی

در نتیجه به محض اینکه شروع به طراحی بازی کنید تمامی مهارت‌هایی که به آن نیاز دارید را در کنار یکدیگر در محیط یکپارچه توسعه یونیتی خواهید داشت: گرافیک، صدا و انیمیشن.

کدهای مورد نظر خود را در ویرایشگر آن بنویسید، و یک برنامه کاربردی قابل اجرا را به عنوان خروجی به دست خواهید آورد که بر روی محیط‌ها و پلت فرم‌های متعددی از ویندوز تا آی پد قابل اجراست.

تاکنون از یونیتی برای ساخت بازی‌هایی مانند Pokemon Go ، Heathstone ، Rimworld ، Cuphead، و … استفاده شده است.

یونیتی
unity

موارد استفاده unity:

unity

همان‌طور که گفته شد Unity یک موتور و پلت فرم توسعه بازی و ویرایشگر است، که شما می‌توانید از آن برای ساخت بازی‌های دو بعدی و سه بعدی و با کیفیت بالا استفاده کنید و آن‌ها را بر روی گوشی‌های هوشمند، مرورگر، دسکتاپ، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR/AR) و کنسول نصب کنید.

به علاوه توسعه دهندگان Unity می‌توانند، از طریق WebGL بازی‌های خود را بدون هیچ پلاگینی برای بازیکنان به مرورگرهای وب اضافه کنند.

کاربردهای یونیتی:

هر صنعتی علاقمند است تا توجه کاربران را به خود جلب کند و در طول زمان، این کاربران همچنان به آن صنعت وفادار بمانند. یونیتی، از ابتدا، به عنوان ابزاری قدرتمند طراحی شده است که بتواند تخیلات و تجربیات را به تصویر بکشد، از بازی‌های کامپیوتری گرفته تا پیکربندی یک ماشین یا راه رفتن در محیط واقعیت مجازیِ خانه خودتان.

این موضوع بسیار قابل توجه است که یونیتی قابلیت کاربرد در زمینه‌های بسیار متعدد و متنوعی را داراست، و در اینجا می‌خواهیم برخی از این کاربرد‌ها رو عنوان نماییم:

1) بصری سازی معماری:

یونیتی، جعبه ابزاری بسیار قدرتمند و همه کاره است و به تیمی در شرکتِ گروه  NVYVE کمک کرده است تا بتوانند بصری‌سازی‌های بسیار جذابی را ایجاد کنند. این شرکت محیط‌های مجازی را تولید می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد تا معماری‌هایی مانند منازل را طراحی نمایند. مدیر بخشِ طراحی این شرکت می‌گوید: “ما معتقد هستیم که صنعت معماری در حال تجربه یک دوره جدید تکنولوژیکی می‌باشد که برای مشتریان و معماران، دوراندیشی‌های بی سابقه‌ای را ارائه می‌دهد، و پلت فرمِ یونیتی یک نیروی محرکه در این فرآیند رشد می‌باشد”.

این شرکت در پروژه Nuovo Condominiums  از یونیتی برای بصری سازی سه بعدی بسیار عظیمی برای شهر اتاوا (پایتخت کانادا) استفاده کرده است. همچنین یکی دیگر از پروژه‌های این شرکت نیز با نام Minto Longbranch ،که از یونیتی استفاده کرده بوده است، جایزه معماری ۲۰۱۴ CGArchitect Awards را در جشنواره هنرهای مجازی ونزوئلا بُرده است (در ویدیوی بالا دیده می شود).

unity

2) پزشکی و آموزش:

CliniSpace، یک برنامه کاربردی چند پلت فرمه است که محیطی عظیم، تعاملی و آنلاین را برای کمک به آموزش در حوزه‌های شبیه سازی بخش اورژانس بیمارستان، بخش مراقبت‌های ویژه یا بخش تصادفات فراهم کرده است. مدیر اجرایی این برنامه می‌گوید: ” ما توانسته‌ایم یک مرکز شبیه سازی مجازی آنلاین و آموزشی را با استفاده از یونیتی ایجاد نماییم، که دانشجویان پزشکی و پرستاری می‎‌توانند با سناریوها و مشکلات واقعی محل کار خود رو به رو شوند.

در نتیجه این آموزش آن‌ها می‌توانند تصمیم گیری و تعاملات موثر در لحظات حساس را فرا بگیرند و بتوانند به خطاهای به وجود آمده مواجه شوند و تصمیم درست را اتخاذ نمایند. Clinispace یک برنامه کاربردی با قیمت مناسب و مقیاس‌پذیر است و یونیتی راه حلی بسیار مناسب برای کمک به تحقق بخشیدن به اهداف‌مان که همان نجات جان انسان هاست، بوده است.

یونیتی

3) آموزش، واقعیت افزوده و نصب‌ها:

یونیتی همچنین توانسته است تا به شرکتِ Geomedia در ایجاد تور اکتشافی و جغرافیایی بین المللی کمک کند. این تور به کاربرانِ خود واقعیت افزوده‌ی سه بعدی ارائه داده است تا بتوانند در موزه صنعت و علومِ شیکاگو و نمایشگاه National Geographic Presents: Earth Explorers گردش کنند.

یونیتی

مدیر این شرکت می‌گوید: ” ما با تجربه فوق العاده‌ای که توسط این برنامه کاربردی به کاربران ارائه شده است، بسیار خوشحال هستیم. یونیتی همراه بسیار خوبی برای برنامه نویسی و تولیدات تعاملی می‌باشد و به ما در ایجاد یک عنصر سه بعدی آموزشی بسیار کمک کرده است به طوری که بسیاری از کاربران با دیدن آن شگفت‌زده شده‌اند. این برنامه نشان دهنده این است که چطور یک محیط واقعیت افزوده تعاملی می‌تواند به کاربران در یادگیری کمک کند و تجربه‌ای فراموش نشدنی برای آنان بسازد، و تمامی این تجربیات با حضور آنان به صورت یک اکتشاف‌گر واقعی امکان‌پذیر شده است.

یونیتی

نتیجه گیری:

با توجه به قابلیت‌های متعددی که توسط unity ارائه شده است، نه تنها برنامه نویسان و بازی سازها، بلکه تمامی افراد، در حوزه‌های مختلف، می‌توانند از این نرم افزار برای بالا بردن سطح تکنولوژیکی حرفه خود به آسانی استفاده کنند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا