مقالاتمطالب آموزش برنامه نویسی کودکان

معرفی رشته برنامه نویسی

فهرست مطالب

اگر بخواهیم تعریفی ساده برای برنامه نویسی داشته باشیم، باید بگوییم برنامه نویسی یعنی دادن یک سری از دستورالعمل ها به کامپیوتر به منظور اجرا و گرفتن نتایج می باشد. برنامه نویسی را می توان به فرآیند پختن یک غذای خوشمزه از روی دستور پخت آن تشبیه کرد که در آن برنامه نویس به منزله نویسنده دستور پخت غذا و شما به منزله کامپیوتر می باشید. در این مقاله قصد داریم رشته برنامه نویسی را به طور کامل معرفی کنیم و راه های ورود و موفقیت در این رشته را برای شما شرح دهیم.

رشته برنامه نویسی چیست؟

رشته برنامه نویسی چیست و چه تغییراتی در زندگی روزمره ایجاد کرده است؟ امروزه خرید از فروشگاه های آنلاین در بین مردم بسیار رواج یافته است. همچنین اکثر مردم کارهای بانکی خود را از طریق همراه بانک انجام می دهند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چه فرایند ‌هایی باید طی شود تا بتوانید یک خرید ساده اینترنتی را انجام دهید؟ همانطور که می دانید، امروزه سیستم ‌های مدیریتی، محاسباتی، مالی و … بسیار گسترش یافته است و باعث رفاه مردم شده اند. در واقع برنامه نویسی مجموعه ای گسترده از دانش، علم، فناوری و خلاقیت می باشد که به کمک آن و زبان‌ های برنامه نویسی نرم افزار‌هایی ساخته می‌ شود که با پردازش آن ها خدماتی به کاربران سیستم های مختلف ارائه می‌ شود.

برنامه نویسی

مزایا و معایب رشته برنامه نویسی

تحصیل در در رشته برنامه نویسی مانند تمامی رشته ها و حوزه های دانشگاهی و غیردانشگاهی دیگر دارای مزایا و معایب خاصی است که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد:

درآمد خوب

بدون شک یکی از مهم‌ ترین دلایل وارد شدن به حیطه برنامه نویسی و علاقه بالای دانشجویان به تحصیل در رشته برنامه نویسی درآمد بالای آن است. برنامه نویسی از پردرآمدترین شغل ها در دنیا است. بنابراین اگر به این رشته علاقه مند هستید با کسب مهارت های لازم می توانید درآمد خوبی داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله “درآمد برنامه نویسی در ایران” را مطلعه کنید.

بازار کار مناسب

جهان امروز به شدت به فناوری وابسته است و با ورود کامپیوترهای پیشرفته نقش این تکنولوژی در توسعه جوامع بسیار پر رنگ شده است. بنابراین بدون شک برای حرفه برنامه نویسی، تقاضای بسیار زیادی وجود دارد و رشته برنامه نویسی از آن دست رشته هایی است که علاوه بر بازار کار گسترده کنونی آینده ای درخشان تر برای این رشته متصور می‌شوند.

آینده روشن برای رشته برنامه نویسی

وابستگی انسان ها به کامپیوتر و تکنولوژی، همچنین وابسته بودن کامپیوتر به برنامه نویسان موضوعی است که نمی توان به راحتی از آن صرف‌ نظر کرد. حتی با وجود هوش مصنوعی نیز کامپیوترها به تنهایی نمی توانند، باعث توسعه برنامه ‌های خود شوند.

ساعت کاری منعطف

یکی دیگر از مزیت های شغل برنامه نویسی این است که برنامه نویسان با توجه به نوع کار می‌توانند، ساعت کاری شان را تنظیم نمایند و در انتخاب بازه زمانی برای انجام کار، آزادی عمل بالایی دارند.

امکان دورکاری در رشته برنامه نویسی

امروزه با گسترش ابزارهای ارتباطی، مخصوصا شبکه‌ های کامپیوتری، این امکان فراهم شده است تا افراد بتوانند بسیاری از کارها را از راه دور انجام دهند. برنامه نویسی نیز از اموری است که می توان آن را از راه دور انجام داد.

فریلنسری در رشته برنامه نویسی

امکان فریلنسری

فریلنسری (آزادکاری) از مفاهیم جدیدی است که در بازار کار رواج یافته است. آزادکاران بدون داشتن تعهد بلند مدت به شرکتی خاص، فعالیت های تخصصی را برای شرکت یا سازمان انجام می ‌دهند. یکی از مشاغلی که فریلنسری در آن بسیار رواج دارد رشته برنامه نویسی است.

فرصت ‌های شغلی فراوان

در صورتی که به رشته برنامه نویسی علاقه داشته باشید و در این زمینه مهارت کافی کسب کنید بازار کار این رشته به نسبت رشته های دیگر بسیار پررونق تر است.

کمبود افراد متخصص در این زمینه

در سراسر دنیا افراد کمی مهارت کافی در زمینه برنامه نویسی را دارند. بنابراین شما می توانید در این زمینه به خوبی پیشرفت کنید و درآمد عالی داشته باشید.

امکان کار در تمام کشورهای دنیا

فرقی ندارد که ساکن کدام کشور باشید و یا قصد پیدا کردن شغل در کدام کشور را داشته باشید، این رشته در تمامی کشورها متقاضیان بسیاری دارد و حتی می‌توانید پروژه هایی از کشورهای مختلف را بدون سفر به آن کشور و بصورت دورکاری بپذیرید و انجام دهید.

تعادل بین کار و زندگی

تعادل میان کار و زندگی یا همان Work-Life Balance امروزه در بازار کار به طور گسترده مطرح می‌ شود و به این معنی است که برای بازدهی بیشتر باید بین زندگی شخصی و کاری افراد، تعادل برقرار شود. در حرفه برنامه نویسی با داشتن ساعت کاری منعطف، امکان برقراری تعادل بین کار و زندگی برنامه نویسان به خوبی وجود دارد و این حرفه مخل زندگی عادی برنامه نویسان نخواهد شد.

استقلال کاری در برنامه نویسی

برنامه نویسی از شغل هایی است که امکان استقلال کاری را برای شما فراهم می کند. شما می توانید به تنهایی طراحی سایت را انجام دهید یا برنامه های مختلف بنویسید و نیازی به همکاری با اشخاص و شرکت های مختلف ندارید.

امکان داشتن شغل دوم

برنامه نویسان می‌توانند، طوری برنامه زندگی‌ و کاری خود را تنظیم نمایند که فرصت انجام دادن کارهای دیگر از جمله شغل دوم را نیز داشته باشند.

یادگیری مهارت ‌های مفید

برنامه نویسان در حین کار مهارت های زیادی از قبیل توانایی حل مساله و توانایی انجام دادن چند کار به‌ صورت همزمان را کسب می نمایند.

تنوع شغلی در برنامه نویسی

برنامه نویسی دارای حوزه گسترده ‌ای می باشد و شاخه ‌های بسیار زیادی دارد. بنابراین برنامه نویسان می توانند در حوزه های مختلف مشغول به کار شوند.

عدم نیاز به کار فیزیکی سخت

برنامه نویسی نیاز به انجام دادن کارهای فیزیکی طاقت‌ فرسا ندارد. چیزهای که برای برنامه نویس شدن لازم دارید، کامپیوتر، اینترنت و مهارت و تخصص در این زمینه می باشد.

رشته برنامه نویسی

معایب رشته برنامه نویسی

لازم است قبل از ورود به هر شغل، علاوه بر نکات مثبت، جنبه های منفی آن را نیز بررسی کنید. در ادامه مطلب برخی از معایب برنامه نویسی را بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تغییرات سریع دنیای فناوری

برنامه نویسان در عصری به ‌سر می‌برند که هر لحظه در حال تغییر و تحول می باشد و این قضیه می‌تواند، تا اندازه ای امنیت شغلی برنامه نویسان را به خطر بیندازد.

به ‌روز بودن همیشگی برنامه نویسان

با وجود تغییرات بسیار زیاد دنیای امروز، برنامه نویسان باید این توانایی را داشته باشند که هم پای تغییرات خودشان را به ‌روز نمایند و برای حفظ جایگاه خود در رشته برنامه نویسی همزمان با پیشرفت های فناوری، مهارت های خود را ارتقا دهند.

سختی نسبی رشته برنامه نویسی

تمامی رشته های تا حدی دارای سختی در یادگیری هستند و برنامه نویسی نیز از این موضوع مستثنی نیست. برنامه نویسی داشتن تخصص، مهارت‌ و نوع شخصیت خاص خود را می‌طلبد. بنابراین افراد راحت‌ طلب نمی توانند در این حوزه چندان موفق باشند. اما علاقمندان به برنامه نویسی، با گذشت زمان با این رشته منطبق شده و به دلیل علاقه دشواری خاصی در آموزش دیدن در این حوزه احساس نخواهند کرد.

تنش زیاد در برنامه نویسی

برنامه نویسان در فرآیند کار ممکن است با افراد مختلف و خواسته‌ های متفاوت آن ها مواجه شوند. همچنین عجله برای اتمام پروژه نیز مساله ‌ای است که به درخواست های گوناگون مشتریان افزوده می‌شود. همه این مسائل می تواند، باعث بالا رفتن تنش کار و چالش بزرگی برای برنامه نویسان شود. البته این چالش ها و ارتباطات با افراد دیگر در رشته برنامه نویسی نسبت به رشته های دیگر کمتر است اما این رشته نیز خالی از این تنش ها نیست.

رقابت زیاد

با وجود مزایای بسیار زیادی که رشته برنامه نویسی دارد، طبیعی است افراد زیادی به سمت این رشته هجوم آورند و باعث به وجود آمدن موجی از رقابت شدید شوند. بنابراین اين موضوع می‌تواند، برای افرادی که به دنبال ثبات کاری زیاد هستند، چالش‌ برانگیز باشد.

نیاز به انجام کارهای تکراری

با وجود اینکه برنامه نویسان همیشه با چالش ‌های جدید مواجه هستند، اما برخی از قسمت های کار حالت می تواند حالت تکراری به خود بگیرد و باعث خسته شدن برنامه نویس شود.

تطابق نداشتن با همه تیپ‌ های شخصیتی

اگر برنامه نویسی مطابق با شخصیت تان می باشد، شاید این موضوع جزو معایب برنامه نویسی به حساب نیاید. تعامل کمتر با افراد و تنهایی در بیشتر اوقات جزو اجتناب ناپذیر برنامه نویسی می باشد. بنابراین قبل از رفتن به سمت برنامه نویسی، این موضوع را به خوبی بررسی نمایید.

مشکلات جسمی

برنامه نویسی نیاز به پشت میز نشستن زیاد، نگاه کردن به صفحه مانیتور و کار مداوم با صفحه کلید و ماوس دارد. در صورتی که برنامه نویسان ورزش نکنند به عوارضی مانند چاقی، سندروم تونل کارپال و… دچار خواهند شد.

مزایای رشته برنامه نویسی

رشته برنامه نویسی مناسب چه کسانی است؟

مهم ترین چیز برای برنامه نویس شدن علاقه و تمرین زیاد می باشد. رشته برنامه نویسی نیز مانند هر مهارت دیگری نیاز به صرف زمان، تمرکز و تمرین زیاد دارد. کسب نمودن این مهارت ها برای افراد مختلف متفاوت است. این تفاوت ها به میزان تمرکز، کیفیت آموزش و ذهنیتی که فرد از برنامه نویسی دارد و بسیاری از فاکتور های دیگر بستگی دارد.

چگونه برنامه نویس شویم؟

راه های مختلفی برای شروع برنامه نویسی و تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای وجود دارد که تمامی مراحل برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس را در اینجا ذکر خواهیم کرد:

۱. مشخص نمودن این موضوع که فرد به چه زمینه ای از برنامه نویسی علاقه ‌مند می باشد و قصد کار کردن در آن زمینه را دارد.

۲. تعیین این موضوع که چه روش ‌های یادگیری برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس مناسب‌ تر می باشد؟

۳. یادگیری مفاهیم اولیه برنامه نویسی و یاد گرفتن یک زبان برنامه نویسی پر طرفدار و پر کاربرد مانند پایتون

۴. آموزش مفاهیم پیشرفته‌ برنامه نویسی در مسیر شغلی مورد نظر

۵. انجام دادن پروژه‌ های تمرینی به منظور کسب نمودن مهارت بیشتر و مسلط شدن بر مباحث

۶. آماده‌ کردن چند پروژه عالی برای نمونه کار و جلب توجه مشتریان

۷. شروع کردن برنامه نویسی در حیطه کاری مورد علاقه از طریق فرستادن رزومه برای شرکت های مختلف

8. ادامه دادن پروسه یادگیری و به‌ روز کردن دانش خود

یادگیری خودآموز برنامه نویسی

اگر پشتکار زیادی داشته باشید و به برنامه نویسی علاقه مند باشید، می توانید به صورت خودآموز نیز برنامه نویسی را به خوبی یاد بگیرید و در این رشته موفق شوید. در زیر مهم ترین نکات درباره یادگیری خودآموز برنامه نویسی آورده شده است:
۱. اولین توصیه‌ برای یاد گرفتن برنامه نویسی این است که وقت خود را تنها برای کدنویسی و مطالعه درباره آن تنظیم نمایید.
۲. زمان زیادی را برای حل یک مشکل اختصاص ندهید و برای حل کردن آن از افراد دیگر کمک بگیرید.
۳. برای یادگیری برنامه نویسی هیچ‌ فعالیتی بهتر از کار کردن روی پروژه ‌های مختلف نیست.
۴. تفاوت میان کمال‌گرایی و وسواس به خرج دادن را برای یک برنامه نویس درک نمایید و مطابق با آن انتخاب نمایید.
۵. یک روش عالی برای یاد گرفتن برنامه نویسی، صحبت با برنامه ‌نویسان دیگر می باشد.
۶. هر فعالیتی را در زمینه برنامه نویسی امتحان کنید. در صورتی که به نتیجه نرسیدید، مدتی صبر کنید.

ورود به رشته برنامه نویسی

شاید این سوالات افرادی که در حال انتخاب رشته هستند مطرح شود که آیا در دانشگاه رشته برنامه نویسی داریم؟ در این بخش می خواهیم پایه و بنای تبدیل شدن به یک برنامه نویس و انتخاب رشته های مرتبط با برنامه نویسی در دانشگاه برای موفق شدن در این زمینه را بررسی نماییم.

چگونه وارد رشته برنامه نویسی شویم؟

 دو رشته زیر برای وارد شدن به حیطه برنامه نویسی وجود دارد:
·        ورود به رشته برنامه نویسی با انتخاب رشته کامپیوتر در هنرستان
·        ورود به رشته برنامه نویسی با انتخاب رشته ریاضی در دبیرستان

رشته برنامه نویسی در دبیرستان

در صورتی که در انتخاب رشته کلاس نهم، رشته ریاضی و فیزیک را انتخاب کنید، می توانید پس از تمام شدن دبیرستان در دانشگاه وارد رشته مهندسی کامپیوتر شوید. این راه برای افرادی مناسب است که قصد دارند در دانشگاه های خوب کشور پذیرش شوند و یا قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند.

رشته برنامه نویسی در هنرستان

در شاخه های فنی و حرفه‌ای و و کاردانش، درس های مربوط به رشته برنامه نویسی تدریس می‌شوند تا افراد با مهارت‌ های پایه و ابتدایی برنامه نویسی آشنا شوند. دانش ‌آموزان پس از گذراندن این دوره در دبیرستان، بدون نیاز به داشتن مدرک پیش‌دانشگاهی، می‌توانند در رشته برنامه نویسی در دانشگاه مشغول به تحصیل شوند و یکی از رشته های نرم‌افزار، سخت‌افزار و IT را برای ادامه تحصیل خود انتخاب نمایند. این راه برای افرادی که می خواهند به سرعت وارد بازار کار شوند و حوصله گذراندن درس هایی مانند ریاضی و فیزیک را ندارند، مناسب می باشد.

آکادمی یاسان

آماده سازی کودکان برای ورود به رشته برنامه نویسی از سنین پایین

امروزه با پیشرفت تکنولوژی های مختلف آموزش دانش های جدید برای کودکان بسیار ضروری می باشد. همین امر باعث افزایش استقبال والدین برای یادگیری برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان شده است. فرزندان ما به اطلاعات مختلف به راحتی دسترسی دارند. نمی توان جلوی این دسترسی را گرفت اما می توان این دسترسی را به خوبی کنترل نمود.

با توجه به فایده زیاد برنامه نویسی برای کودکان، برنامه نویسی کودکان و نوجوانان در سراسر دنیا به ویژه کشور های پیشرفته گسترش پیدا کرده است. ما نیز برای همگام کردن فرزندانمان با تکنولوژی ‌های جدید باید فرزندانمان را از کودکی با برنامه نویسی آشنا کنیم.

کودکان ما ممکن است، زمان بسیار زیادی را با بازی های رایانه ای بگذرانند. اما چیزی در مورد فواید یادگیری برنامه نویسی ندانند. همچنین ممکن است کودکان و نوجوانان زمان زیادی را در شبکه های مجازی بگذرانند، بدون اینکه فایده زیادی برای آن ها داشته باشد.

اما در صورتی که ما بتوانیم استفاده کردن از کامپیوتر را برای کودکان خود کنترل شده و هدفمند کنیم، نه تنها آسیب های ناشی از بازی ها و شبکه های اجتماعی به حداقل می رسد، بلکه یادگیری برنامه‌ نویسی برای فرزندان ما می تواند بسیار مفید باشد و آتیه روشنی را در پیش روی آن ها قرار دهد. اگر علاقه دارید با بازی های کامپیوتری مفید برای کودکان بیشتر آشنا شوید مقاله “بهترین بازی های کامپیوتری برای کودکان” را مطالعه کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا