
معرفی 5 سایت در حوزه برنامه نویسی کودکان
معرفی 5 سایت با محتوی رایگان در حوزه برنامه نویسی دانش آموزان و کودکان:
همان طور که در مقاله گذشته با عنوان “علوم کامپیوتر” مطرح شد امروزه آموزش برنامه نویسی و علوم کامپیوتر به کودکان و دانشآموزان یکی از دغدغههای والدین و مربیان محسوب میشود و در نتیجه در تمامی دنیا تلاش میشود تا منابع متعدد و رایگانی در این حوزه عرضه شود تا تمامی دانشآموزان در تمامی نقاط دنیا بتوانند به این منابع دسترسی داشته باشند. در این مقاله میخواهیم به معرفی 5 سایت در حوزه برنامه نویسی کودکان و دانش آموزان بپردازیم:
1) خان آکادمی:
خان آکادمی یک موسسه غیرانتفاعی بوده و یکی از منابع رایگان برای دانشآموزان، مربیان و والدین میباشد. در این سایت تمرینها، آزمونها و منابع رایگان، در اختیار افراد قرار میگیرد تا بتوانند مهارتهای خود را ارتقا دهند و آموزشهای لازم را تمرین کنند، همچنین میتوانند ویدیوهای آموزشی را نیز تماشا کرده که به آنها در یادگیری و دوره منابع درسی بسیار موثر خواهد بود.
– خان آکادمی دارای کتابخانهای از دروس استاندارد میباشد که از مهدکودک تا سالهای ابتدایی دانشگاه را در بر میگیرد و شامل دروسی مانند علوم کامپیوتر، برنامه نویسی کامپیوتر، ریاضیات، علوم، تاریخ، آمادگی برای آزمونهایی مانند SAT و … میباشد:
– دانشآموزان میتوانند مهارتهای خود را با آزمونها و سوالات مختلف بسنجند و با چالشهای مختلف رو به رو شوند و پشتیبانی و بازخوردهای فوری را دریافت کنند.
– خان آکادمی از 40 زبان متفاوت پشتیبانی میکند.
– دانشآموزانی که دسترسی به سیستمهای کامپیوتری ندارند میتوانند از طریق وب سایت خان آکادمی و یا اپلیکیشنهای موبایلی آن به این منبع دسترسی پیدا کنند.
– مربیان میتوانند از ابزارها و گزارشهایی که برای آنها تهیه شده است، استفاده کنند و با استفاده از آنها روند یادگیری دانشآموزان خود را بررسی کنند.
برای استفاده از منابع رایگان این سایت کافی است به عنوان دانشآموز، معلم یا والدین و تنها با یک اکانت ایمیل در سایت ثبت نام کنید.
همچنین مباحث مطرح شده در حوزه علوم کامپیوتر در این سایت به صورت زیر عنوان شده است که هر یک زیر شاخههای مختص به خود را دارا میباشند:
2) code.org
سایت code.org یکی از موسسههای غیرانتفاعی میباشد که به صورت تخصصی در حوزه علوم کامپیوتر و نیز آموزش آن در مدارس فعالیت میکند. آیندهای که آنها ترسیم میکنند گویای این است که تمامی دانشآموزان در تمامی مدارس بتوانند علوم کامپیوتر را فراگیرند. این سایت محتوی درسی مورد نیاز برای دانشآموزان از مهدکودک تا دورههای دبیرستان را فراهم کرده است و آن را به صورت کاملا رایگان در اختیار مخاطبان قرار داده است (مطابق شکل زیر).
همچنین کمپین Hour of Code نیز هر ساله با حضور 15 درصد از دانشآموزان سراسر دنیا برگزار میشود. در بخش Hour of code دانشآموزان میتوانند با مفاهیم متعددی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و … آشنا شوند و همچنین از برنامهها و بازی ارائه شده در آن مانند ماینکرفت، بازیهای بلوکهای و … استفاده کنند و گواهی شرکت در این دورههای آنلاین را دریافت کنند. این بخش از سایت برای افرادی ایجاد شده است که فرصت چندانی برای مطالعه کدنویسی ندارند و در نتیجه تنها با یک ساعت مطالعه میتوانند مفاهیم بسیاری را فراگیرند.
به علاوه این سایت توسط برخی از شرکتهای بزرگ دنیا مانند فیسبوک، آمازون، گوگل، مایکروسافت و … پشتیبانی میشود.
3) codecademy
یکی از دیگر وب سایتهای اینترنتی مناسب برای برنامه نویسی سایت codecademy.com میباشد که مباحث گوناگون دورههای کامپیوتری را با زبانهای برنامه نویسی گوناگون آموزش داده است، شما میتوانید با یادگیری مباحث اولیه طراحی وب با HTML و CSS آشنا شوید و سپس این مفاهیم را با یادگیری جاوا اسکریپت و SQL یا سایر زبانهای برنامه نویسی بهبود دهید:
این وب سایت دارای پروژههای و آزمونهای تعاملی بوده و دانشآموزان میتوانند دانشهای جدید خود را در این پروژهها به کار گیرند.
4) Tynker
Tynker یکی از برنامههای مشهور در حوزه برنامه نویسی میباشد و همچنین یکی از انعطافپذیرترین وب سایتها برای منابع آموزشی برنامه نویسی به کودکان (با هر سطحی) در دنیا میباشد. این وب سایت دارای منابع آموزشی و درسی فراوانی میباشد که شامل برنامههای کاربردی موبایل، بازیها و یا صفحات وب میباشد.
به طور کلی، Tynker با بلوکههای کدنویسی کار میکند و این یکی از دلایلی است که چرا این برنامه برای افراد با تواناییهای مختلف مناسب است و باعث میشود که مبتدیان برنامه نویسی به راحتی بتوانند با آن ارتباط سازنده برقرار کنند.
این دورهها به خوبی طراحی شدهاند و برای گروههای سنی مختلف به صورت جداگانه در نظر گرفته شدهاند و همراه با پیشرفت آنها پیچیدهتر میشود و این یکی از ضروریترین نیازها برای آموزش برنامه نویسی به کودکان است.
5) codakid
یکی دیگر از وب سایتهای آموزش آنلاین برنامه نویسی وب سایت codakid.com میباشد که به دانشآموزان اجازه میدهد تا بازیها، نرم افزارها و بازی ماینکرفت را با استفاده از زبانهای برنامه نویسی و ابزارهای تخصصی ایجاد کنند (شامل زبانهای برنامه نویسی جاوا، جاوا اسکریپت، Lua یا اسکرچ میباشد). کلاسهای آنلاین این منبع خودخوان بوده و شامل پشتیبانیهای فعال از سمت گروه مهندسین این موسسه میباشد.
این موسسه از سال 2016 در حدود 10،000 دانشآموز را در 15 کشور آموزش داده است و هدف اصلی این موسسه ایحاد نسل جدیدی از برنامه نویسان، طراحان و کارآفرینان جوان میباشد.
سایر منابع آموزشی در حوزه برنامه نویسی به کودکان:
وب سایتهای اینترنتی و منابع فراوان دیگری نیز میتواند در این حوزه نام برد که برای آموزش کودکان به صورت آنلاین و خودخوان قابل استفاده میباشند:
– fi
– udacity
– makeblock
– Scratch
– CodeCombat
– Code Monster
– Blockly
– Codemoji
– Thimble
– Code Wars
– Code Avengers
– Kodable
– LightBot
– Stencyl
– CodeMonkey
– CodeWizardsHQ
– GameBlox
– Pluralsight/Code School
– Vidcode
– CodaKid